Fasole roşie, bob uscat, nepreparată

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 lingură 12,2
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.725
Acid glutamic g 3.436
Alanină g 0.945
Arginină g 1.395
Histidină g 0.627
Cistină g 0.245
Valină g 1.179
Prolină g 0.955
Serină g 1.226
Fenilalanină g 1.218
Glicină g 0.88
Triptofan g 0.267
Treonină g 0.948
Izoleucină g 0.995
Leucină g 1.799
Lizină g 1.547
Metionină g 0.339
Tirozină g 0.634
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.082
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.586
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.154
Macronutrienți
Apă g 11.75
Aport caloric / Energic total kcal 337
Carbohidraţi (total) g 61.29
Fibre (total) g 15.2
Glucide/Zaharuri (total) g 2.1
Lipide / Grăsimi (total) g 1.06
Proteine g 22.53
Minerale
Calciu mg 83
Cupru mg 0.699
Fier mg 6.69
Fluor µg 2.2
Fosfor mg 406
Magneziu mg 138
Mangan mg 1.111
Potasiu mg 1359
Seleniu µg 3.2
Sodiu mg 12
Zinc mg 2.79
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 65.9
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.608
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.21
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.215
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 2.11
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.78
Vitamina B6 mg 0.397
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 5.6
Vitamina C mg 4.5
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 394

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Tags:
Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”