Friptură de vită, antricot, partea superioară, carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0 cm grăsime, calitatea I, nepreparată

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.857
Acid glutamic g 3.061
Alanină g 1.24
Arginină g 1.318
Histidină g 0.651
Cistină g 0.263
Betaină mg 15.1
Valină g 1.012
Prolină g 0.972
Serină g 0.803
Fenilalanină g 0.805
Glicină g 1.242
Hidroxiprolină g 0.068
Triptofan g 0.134
Treonină g 0.815
Izoleucină g 0.928
Leucină g 1.622
Lizină g 1.723
Metionină g 0.531
Tirozină g 0.65
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.439
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.554
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.083
Acizi graşi trans (total) g 0.199
Colesterol mg 57
Macronutrienți
Apă g 72.49
Aport caloric / Energic total kcal 143
Lipide / Grăsimi (total) g 6.12
Proteine g 20.39
Minerale
Calciu mg 4
Cupru mg 0.088
Fier mg 2.14
Fosfor mg 212
Magneziu mg 24
Mangan mg 0.011
Potasiu mg 347
Seleniu µg 29.7
Sodiu mg 61
Zinc mg 5.24
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 85.1
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.072
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.18
Vitamina B12 µg 3.56
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.23
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.13
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.731
Vitamina B6 mg 0.673
Vitamina K (Menachinonă-4 - vit K2) µg 1.5
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 0.2
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 7

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”