Fructe cu coajă tare, castane europene, uscate, decojite

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.103
Acid glutamic g 0.824
Alanină g 0.427
Arginină g 0.457
Histidină g 0.177
Cistină g 0.202
Valină g 0.357
Prolină g 0.336
Serină g 0.319
Fenilalanină g 0.27
Glicină g 0.329
Triptofan g 0.071
Treonină g 0.228
Izoleucină g 0.252
Leucină g 0.378
Lizină g 0.378
Metionină g 0.151
Tirozină g 0.177
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.535
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 1.758
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.837
Macronutrienți
Apă g 9.45
Aport caloric / Energic total kcal 374
Carbohidraţi (total) g 77.31
Fibre (total) g 11.7
Lipide / Grăsimi (total) g 4.45
Proteine g 6.39
Minerale
Calciu mg 67
Cupru mg 0.65
Fier mg 2.38
Fosfor mg 175
Magneziu mg 74
Mangan mg 1.3
Potasiu mg 986
Seleniu µg 1.8
Sodiu mg 37
Zinc mg 0.35
Vitamine
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.295
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.36
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 0.85
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.897
Vitamina B6 mg 0.663
Vitamina C mg 15
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 109

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”