Fructe cu coajă tare, nuci braziliene, uscate

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 nucă 5
1 porţie, 6 nuci 28,35
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.346
Acid glutamic g 3.147
Alanină g 0.577
Arginină g 2.148
Histidină g 0.386
Cistină g 0.367
Betaină mg 0.4
Valină g 0.756
Prolină g 0.657
Serină g 0.683
Fenilalanină g 0.63
Glicină g 0.718
Triptofan g 0.141
Treonină g 0.362
Izoleucină g 0.516
Leucină g 1.155
Lizină g 0.492
Metionină g 1.008
Tirozină g 0.42
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 24.548
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 20.577
Acizi graşi saturaţi (total) g 15.137
Macronutrienți
Amidon g 0.25
Apă g 3.48
Aport caloric / Energic total kcal 656
Carbohidraţi (total) g 12.27
Fibre (total) g 7.5
Glucide/Zaharuri (total) g 2.33
Zaharoză (inclusă în glucide) g 2.33
Lipide / Grăsimi (total) g 66.43
Proteine g 14.32
Minerale
Calciu mg 160
Cupru mg 1.743
Fier mg 2.43
Fosfor mg 725
Magneziu mg 376
Mangan mg 1.223
Potasiu mg 659
Seleniu µg 1917
Sodiu mg 3
Zinc mg 4.06
Fitonutrienți
Beta-sitosterol mg 66
Campesterol mg 2
Stigmasterol mg 6
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 28.8
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.617
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 5.73
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.035
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 0.295
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.184
Vitamina B6 mg 0.101
Vitamina C mg 0.7
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 22

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”