Mazăre, bob uscat, germinată, gătită, fiartă, scursă de apă, cu sare

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 0.849
Acid glutamic g 1.317
Alanină g 0.317
Arginină g 0.627
Histidină g 0.217
Cistină g 0.2
Valină g 0.285
Prolină g 0.359
Serină g 0.386
Fenilalanină g 0.325
Glicină g 0.27
Treonină g 0.24
Izoleucină g 0.221
Leucină g 0.473
Lizină g 0.497
Metionină g 0.089
Tirozină g 0.164
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.045
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.24
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.09
Macronutrienți
Apă g 74.37
Aport caloric / Energic total kcal 98
Carbohidraţi (total) g 17.08
Lipide / Grăsimi (total) g 0.51
Proteine g 7.05
Minerale
Calciu mg 26
Cupru mg 0.02
Fier mg 1.67
Fosfor mg 24
Magneziu mg 41
Mangan mg 0.325
Potasiu mg 268
Seleniu µg 0.6
Sodiu mg 239
Zinc mg 0.78
Vitamine
Vitamina A, IU IU 107
Vitamina A, RAE µg 5
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.216
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.285
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 1.072
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.683
Vitamina B6 mg 0.128
Vitamina C mg 6.6
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 36

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”