Miel, pulpă, întreagă (gambă şi muşchi), doar carne slabă separabilă, sortată dupa 1 /4 ” grăsime, aleasă, gătită, friptă

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată, gătit 218
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.491
Acid glutamic g 4.106
Alanină g 1.702
Arginină g 1.681
Histidină g 0.896
Cistină g 0.338
Betaină mg 13.8
Valină g 1.527
Prolină g 1.187
Serină g 1.052
Fenilalanină g 1.152
Glicină g 1.382
Triptofan g 0.331
Treonină g 1.211
Izoleucină g 1.365
Leucină g 2.201
Lizină g 2.499
Metionină g 0.726
Tirozină g 0.951
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.39
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.51
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.76
Colesterol mg 89
Macronutrienți
Apă g 63.89
Aport caloric / Energic total kcal 191
Lipide / Grăsimi (total) g 7.74
Proteine g 28.3
Minerale
Calciu mg 8
Cupru mg 0.12
Fier mg 2.12
Fosfor mg 206
Magneziu mg 26
Mangan mg 0.028
Potasiu mg 338
Seleniu µg 30.1
Sodiu mg 68
Zinc mg 4.94
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 104.9
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina D IU 2
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.11
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.18
Vitamina B12 µg 2.64
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.29
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.34
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.71
Vitamina B6 mg 0.17
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 3.6
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 23

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”