Miel, pulpă întreagă (gambă şi muşchi), doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate dupa 0,3 cm grăsime, aleasă, gătită, friptă

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată, gătit 260
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.306
Acid glutamic g 3.802
Alanină g 1.576
Arginină g 1.556
Histidină g 0.83
Cistină g 0.313
Valină g 1.414
Prolină g 1.099
Serină g 0.974
Fenilalanină g 1.067
Glicină g 1.28
Triptofan g 0.306
Treonină g 1.121
Izoleucină g 1.264
Leucină g 2.038
Lizină g 2.314
Metionină g 0.672
Tirozină g 0.88
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 6.12
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 1.02
Acizi graşi saturaţi (total) g 5.92
Colesterol mg 92
Macronutrienți
Apă g 58.99
Aport caloric / Energic total kcal 242
Lipide / Grăsimi (total) g 14.42
Proteine g 26.2
Minerale
Calciu mg 10
Cupru mg 0.116
Fier mg 2.02
Fosfor mg 194
Magneziu mg 24
Mangan mg 0.025
Potasiu mg 319
Seleniu µg 27.8
Sodiu mg 67
Zinc mg 4.53
Vitamine
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.11
Vitamina B12 µg 2.6
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.28
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.53
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.69
Vitamina B6 mg 0.15
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 20

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”