Miel, pulpă, jumătatea cu gambă, doar carne slabă separabilă, sortată dupa 0,6 cm grăsime, aleasă, gătită, friptă

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată, gătit 238
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.479
Acid glutamic g 4.088
Alanină g 1.694
Arginină g 1.674
Histidină g 0.892
Cistină g 0.336
Valină g 1.52
Prolină g 1.182
Serină g 1.047
Fenilalanină g 1.147
Glicină g 1.376
Triptofan g 0.329
Treonină g 1.206
Izoleucină g 1.359
Leucină g 2.191
Lizină g 2.488
Metionină g 0.723
Tirozină g 0.947
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.92
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.44
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.38
Colesterol mg 87
Macronutrienți
Apă g 64.92
Aport caloric / Energic total kcal 180
Lipide / Grăsimi (total) g 6.67
Proteine g 28.17
Minerale
Calciu mg 8
Cupru mg 0.121
Fier mg 2.06
Fosfor mg 208
Magneziu mg 26
Mangan mg 0.028
Potasiu mg 342
Seleniu µg 31.7
Sodiu mg 66
Zinc mg 5.02
Vitamine
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.11
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.18
Vitamina B12 µg 2.71
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.28
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.39
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.71
Vitamina B6 mg 0.17
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 24

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”