Miel, pulpă, jumătatea cu gambă, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate dupa 0,6 cm grăsime, aleasă, gătită, friptă

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată, gătit 269
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.324
Acid glutamic g 3.832
Alanină g 1.588
Arginină g 1.569
Histidină g 0.837
Cistină g 0.315
Valină g 1.425
Prolină g 1.108
Serină g 0.982
Fenilalanină g 1.075
Glicină g 1.29
Triptofan g 0.309
Treonină g 1.13
Izoleucină g 1.274
Leucină g 2.054
Lizină g 2.332
Metionină g 0.678
Tirozină g 0.888
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 5.29
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.88
Acizi graşi saturaţi (total) g 5.09
Colesterol mg 90
Macronutrienți
Apă g 60.66
Aport caloric / Energic total kcal 225
Lipide / Grăsimi (total) g 12.45
Proteine g 26.41
Minerale
Calciu mg 10
Cupru mg 0.117
Fier mg 1.98
Fosfor mg 198
Magneziu mg 25
Mangan mg 0.025
Potasiu mg 326
Seleniu µg 29.4
Sodiu mg 65
Zinc mg 4.66
Vitamine
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.1
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.16
Vitamina B12 µg 2.67
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.27
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.55
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.7
Vitamina B6 mg 0.16
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 22

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”