Miel, rasol anterior, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate dupa 0,6 cm grăsime, aleasă, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată, gătit 148
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.497
Acid glutamic g 4.117
Alanină g 1.706
Arginină g 1.686
Histidină g 0.899
Cistină g 0.339
Betaină mg 14.5
Valină g 1.531
Prolină g 1.19
Serină g 1.055
Fenilalanină g 1.155
Glicină g 1.386
Triptofan g 0.332
Treonină g 1.214
Izoleucină g 1.369
Leucină g 2.207
Lizină g 2.505
Metionină g 0.728
Tirozină g 0.954
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 5.68
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.97
Acizi graşi saturaţi (total) g 5.63
Colesterol mg 106
Macronutrienți
Apă g 56.8
Aport caloric / Energic total kcal 243
Lipide / Grăsimi (total) g 13.46
Proteine g 28.37
Minerale
Calciu mg 20
Cupru mg 0.123
Fier mg 2.14
Fosfor mg 166
Magneziu mg 22
Mangan mg 0.025
Potasiu mg 257
Seleniu µg 30.6
Sodiu mg 72
Zinc mg 7.69
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 110
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina D IU 2
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.05
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.18
Vitamina B12 µg 2.28
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.19
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.46
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.63
Vitamina B6 mg 0.1
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 4.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 17

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”