Năut (Garbanzo), bob uscat, conserve, scurse de lichid

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 conservă, scursă 253
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 0.835
Acid glutamic g 1.242
Alanină g 0.304
Arginină g 0.668
Histidină g 0.195
Cistină g 0.096
Valină g 0.298
Prolină g 0.293
Serină g 0.357
Fenilalanină g 0.38
Glicină g 0.295
Triptofan g 0.069
Treonină g 0.264
Izoleucină g 0.304
Leucină g 0.505
Lizină g 0.475
Metionină g 0.093
Tirozină g 0.176
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.488
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.967
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.214
Macronutrienți
Apă g 66.72
Aport caloric / Energic total kcal 139
Carbohidraţi (total) g 22.53
Fibre (total) g 6.4
Glucide/Zaharuri (total) g 4.01
Lipide / Grăsimi (total) g 2.77
Proteine g 7.05
Minerale
Calciu mg 45
Cupru mg 0.253
Fier mg 1.07
Fosfor mg 85
Magneziu mg 26
Mangan mg 0.846
Potasiu mg 126
Seleniu µg 3.1
Sodiu mg 246
Zinc mg 0.63
Fitonutrienți
Beta caroten µg 14
Vitamine
Vitamina A, IU IU 23
Vitamina A, RAE µg 1
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.027
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.29
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.015
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 0.14
Vitamina B6 mg 0.116
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 3.4
Vitamina C mg 0.1
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 48

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”