Năut (Garbanzo), bob uscat, conserve, uscate, clătite în apă de la robinet

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 conservă, scursă, cu boabele clătite cu apă 254
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 0.832
Acid glutamic g 1.239
Alanină g 0.303
Arginină g 0.667
Histidină g 0.195
Cistină g 0.096
Valină g 0.298
Prolină g 0.292
Serină g 0.356
Fenilalanină g 0.379
Glicină g 0.295
Triptofan g 0.069
Treonină g 0.263
Izoleucină g 0.303
Leucină g 0.503
Lizină g 0.473
Metionină g 0.093
Tirozină g 0.176
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.485
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.962
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.213
Macronutrienți
Apă g 66.87
Aport caloric / Energic total kcal 138
Carbohidraţi (total) g 22.87
Fibre (total) g 6.3
Glucide/Zaharuri (total) g 4
Lipide / Grăsimi (total) g 2.47
Proteine g 7.04
Minerale
Calciu mg 43
Cupru mg 0.25
Fier mg 0.98
Fosfor mg 80
Magneziu mg 24
Mangan mg 0.8
Potasiu mg 109
Seleniu µg 3.1
Sodiu mg 212
Zinc mg 0.59
Fitonutrienți
Beta caroten µg 13
Vitamine
Vitamina A, IU IU 22
Vitamina A, RAE µg 1
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.025
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.29
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.015
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 0.125
Vitamina B6 mg 0.116
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 3.4
Vitamina C mg 0.1
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 41

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”