Năut (Garbanzo), bob uscat, gătită cu sare

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.042
Acid glutamic g 1.55
Alanină g 0.38
Arginină g 0.835
Histidină g 0.244
Cistină g 0.119
Valină g 0.372
Prolină g 0.366
Serină g 0.447
Fenilalanină g 0.475
Glicină g 0.369
Triptofan g 0.085
Treonină g 0.329
Izoleucină g 0.38
Leucină g 0.631
Lizină g 0.593
Metionină g 0.116
Tirozină g 0.22
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.583
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 1.156
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.269
Macronutrienți
Apă g 60.21
Aport caloric / Energic total kcal 164
Carbohidraţi (total) g 27.42
Fibre (total) g 7.6
Glucide/Zaharuri (total) g 4.8
Lipide / Grăsimi (total) g 2.59
Proteine g 8.86
Minerale
Calciu mg 49
Cupru mg 0.352
Fier mg 2.89
Fosfor mg 168
Magneziu mg 48
Mangan mg 1.03
Potasiu mg 291
Seleniu µg 3.7
Sodiu mg 243
Zinc mg 1.53
Fitonutrienți
Beta caroten µg 16
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 42.8
Vitamina A, IU IU 27
Vitamina A, RAE µg 1
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.116
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.35
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.063
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 0.526
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.286
Vitamina B6 mg 0.139
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 4
Vitamina C mg 1.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 172

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Tags:
Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”