Năut (Garbanzo), bob uscat, nepreparat

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 lingură 12,5
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.27
Acid glutamic g 3.375
Alanină g 0.828
Arginină g 1.819
Histidină g 0.531
Cistină g 0.259
Valină g 0.809
Prolină g 0.797
Serină g 0.973
Fenilalanină g 1.034
Glicină g 0.803
Triptofan g 0.185
Treonină g 0.716
Izoleucină g 0.828
Leucină g 1.374
Lizină g 1.291
Metionină g 0.253
Tirozină g 0.479
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.358
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 2.694
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.626
Macronutrienți
Apă g 11.53
Aport caloric / Energic total kcal 364
Carbohidraţi (total) g 60.65
Fibre (total) g 17.4
Glucide/Zaharuri (total) g 10.7
Lipide / Grăsimi (total) g 6.04
Proteine g 19.3
Minerale
Calciu mg 105
Cupru mg 0.847
Fier mg 6.24
Fosfor mg 366
Magneziu mg 115
Mangan mg 2.204
Potasiu mg 875
Seleniu µg 8.2
Sodiu mg 24
Zinc mg 3.43
Fitonutrienți
Beta caroten µg 40
Fitosteroli mg 35
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 95.2
Vitamina A, IU IU 67
Vitamina A, RAE µg 3
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.477
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.82
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.212
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 1.541
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.588
Vitamina B6 mg 0.535
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 9
Vitamina C mg 4
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 557

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Tags:
Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”