Orez alb cu bob lung, semipreparat sau instant, gătit

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 0.234
Acid glutamic g 0.408
Alanină g 0.127
Arginină g 0.191
Histidină g 0.053
Cistină g 0.045
Valină g 0.138
Prolină g 0.14
Serină g 0.106
Fenilalanină g 0.115
Glicină g 0.104
Triptofan g 0.03
Treonină g 0.08
Izoleucină g 0.1
Leucină g 0.192
Lizină g 0.061
Metionină g 0.052
Tirozină g 0.065
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.074
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.017
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.017
Macronutrienți
Amidon g 26.33
Apă g 72
Aport caloric / Energic total kcal 117
Carbohidraţi (total) g 25.1
Fibre (total) g 0.6
Lipide / Grăsimi (total) g 0.5
Proteine g 2.18
Minerale
Calciu mg 8
Cupru mg 0.037
Fier mg 1.77
Fosfor mg 37
Magneziu mg 5
Mangan mg 0.343
Potasiu mg 9
Seleniu µg 4.8
Sodiu mg 4
Zinc mg 0.49
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 2.1
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.075
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.01
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.008
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 1.737
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.056
Vitamina B6 mg 0.05
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 118

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”