Orez alb, cu bob scurt, nepreparat

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 0.611
Acid glutamic g 1.268
Alanină g 0.377
Arginină g 0.542
Histidină g 0.153
Cistină g 0.133
Valină g 0.397
Prolină g 0.306
Serină g 0.342
Fenilalanină g 0.348
Glicină g 0.296
Triptofan g 0.075
Treonină g 0.233
Izoleucină g 0.281
Leucină g 0.538
Lizină g 0.235
Metionină g 0.153
Tirozină g 0.217
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.161
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.138
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.14
Macronutrienți
Apă g 13.29
Aport caloric / Energic total kcal 358
Carbohidraţi (total) g 79.15
Fibre (total) g 2.8
Lipide / Grăsimi (total) g 0.52
Proteine g 6.5
Minerale
Calciu mg 3
Cupru mg 0.21
Fier mg 4.23
Fosfor mg 95
Magneziu mg 23
Mangan mg 1.037
Potasiu mg 76
Seleniu µg 15.1
Sodiu mg 1
Zinc mg 1.1
Vitamine
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.565
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.048
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.113
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.287
Vitamina B6 mg 0.171
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 389

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Tags:
Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”