Orez alb cu bobul lung, prefiert, neîmbogăţită cu compuşi bioactivi, uscat

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 0.795
Acid glutamic g 1.395
Alanină g 0.433
Arginină g 0.651
Histidină g 0.185
Cistină g 0.153
Valină g 0.47
Prolină g 0.484
Serină g 0.366
Fenilalanină g 0.398
Glicină g 0.358
Triptofan g 0.103
Treonină g 0.271
Izoleucină g 0.339
Leucină g 0.656
Lizină g 0.215
Metionină g 0.183
Tirozină g 0.216
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.258
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.322
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.294
Macronutrienți
Amidon g 68.29
Apă g 9.86
Aport caloric / Energic total kcal 374
Carbohidraţi (total) g 80.89
Fibre (total) g 1.8
Fructoză (inclusă în glucide) g 0.02
Glucide/Zaharuri (total) g 0.33
Glucoză / dextroză (inclusă în glucide) g 0.11
Zaharoză (inclusă în glucide) g 0.21
Lipide / Grăsimi (total) g 1.03
Proteine g 7.51
Minerale
Calciu mg 71
Cupru mg 0.284
Fier mg 0.74
Fosfor mg 153
Magneziu mg 27
Mangan mg 1.035
Potasiu mg 174
Seleniu µg 19.9
Sodiu mg 2
Zinc mg 1.02
Vitamine
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.224
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.03
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.05
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.048
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.672
Vitamina B6 mg 0.452
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 0.1
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 8

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Tags:
Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”