Ovăz

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.448
Acid glutamic g 3.712
Alanină g 0.881
Arginină g 1.192
Histidină g 0.405
Cistină g 0.408
Valină g 0.937
Prolină g 0.934
Serină g 0.75
Fenilalanină g 0.895
Glicină g 0.841
Triptofan g 0.234
Treonină g 0.575
Izoleucină g 0.694
Leucină g 1.284
Lizină g 0.701
Metionină g 0.312
Tirozină g 0.573
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.178
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 2.535
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.217
Macronutrienți
Apă g 8.22
Aport caloric / Energic total kcal 389
Carbohidraţi (total) g 66.27
Fibre (total) g 10.6
Lipide / Grăsimi (total) g 6.9
Proteine g 16.89
Minerale
Calciu mg 54
Cupru mg 0.626
Fier mg 4.72
Fosfor mg 523
Magneziu mg 177
Mangan mg 4.916
Potasiu mg 429
Sodiu mg 2
Zinc mg 3.97
Vitamine
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.763
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.139
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 0.961
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.349
Vitamina B6 mg 0.119
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 56

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Tags:
Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”