Pâine, franzelă albă, neîmbogăţită cu compuşi bioactivi

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 0.408
Acid glutamic g 3.033
Alanină g 0.302
Arginină g 0.329
Histidină g 0.195
Cistină g 0.197
Valină g 0.394
Prolină g 1.012
Serină g 0.438
Fenilalanină g 0.446
Glicină g 0.319
Triptofan g 0.105
Treonină g 0.257
Izoleucină g 0.349
Leucină g 0.634
Lizină g 0.219
Metionină g 0.16
Tirozină g 0.257
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.105
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.535
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.166
Macronutrienți
Apă g 32.1
Aport caloric / Energic total kcal 275
Carbohidraţi (total) g 55.7
Fibre (total) g 2.2
Lipide / Grăsimi (total) g 1.2
Proteine g 9.1
Minerale
Calciu mg 86
Cupru mg 0.168
Fier mg 1.4
Fosfor mg 97
Magneziu mg 26
Mangan mg 0.481
Potasiu mg 120
Sodiu mg 536
Zinc mg 0.84
Vitamine
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.267
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.097
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 2.142
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.397
Vitamina B6 mg 0.034
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 24

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”