Păsări de curte, carne dezosată mecanic, de la găini mature, crude

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.594
Acid glutamic g 2.44
Alanină g 0.958
Arginină g 0.996
Histidină g 0.525
Cistină g 0.111
Valină g 0.584
Prolină g 0.666
Serină g 0.716
Fenilalanină g 0.584
Glicină g 0.864
Triptofan g 0.118
Treonină g 0.692
Izoleucină g 0.57
Leucină g 1.22
Lizină g 1.314
Metionină g 0.398
Tirozină g 0.485
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 9.3
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 4.55
Acizi graşi saturaţi (total) g 4.73
Colesterol mg 143
Macronutrienți
Apă g 62.95
Aport caloric / Energic total kcal 243
Lipide / Grăsimi (total) g 19.98
Proteine g 14.72
Minerale
Calciu mg 187
Cupru mg 0.065
Fier mg 1.22
Fosfor mg 132
Magneziu mg 12
Mangan mg 0.019
Potasiu mg 104
Seleniu µg 15.7
Sodiu mg 40
Zinc mg 1.9
Vitamine
Retinol µg 45
Vitamina A, IU IU 149
Vitamina A, RAE µg 45
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.096
Vitamina B12 µg 0.27
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.14
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.254
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.772
Vitamina B6 mg 0.28
Vitamina C mg 2
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 5

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”