Patrunjel, în stare proaspătă

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 lingură 3,8
10 fire 10
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 0.294
Acid glutamic g 0.249
Alanină g 0.195
Arginină g 0.122
Histidină g 0.061
Cistină g 0.014
Valină g 0.172
Prolină g 0.213
Serină g 0.136
Fenilalanină g 0.145
Glicină g 0.145
Triptofan g 0.045
Treonină g 0.122
Izoleucină g 0.118
Leucină g 0.204
Lizină g 0.181
Metionină g 0.042
Tirozină g 0.082
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.295
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.124
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.132
Macronutrienți
Apă g 87.71
Aport caloric / Energic total kcal 36
Carbohidraţi (total) g 6.33
Fibre (total) g 3.3
Glucide/Zaharuri (total) g 0.85
Lipide / Grăsimi (total) g 0.79
Proteine g 2.97
Minerale
Calciu mg 138
Cupru mg 0.149
Fier mg 6.2
Fosfor mg 58
Magneziu mg 50
Mangan mg 0.16
Potasiu mg 554
Seleniu µg 0.1
Sodiu mg 56
Zinc mg 1.07
Fitonutrienți
Beta caroten µg 5054
Fitosteroli mg 5
Luteină + zeaxantină µg 5561
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 12.8
Vitamina A, IU IU 8424
Vitamina A, RAE µg 421
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.086
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.75
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.098
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 1.313
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.4
Vitamina B6 mg 0.09
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1640
Vitamina C mg 133
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 152

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”