Praz (bulbi şi prima parte de frunze), fiartă, scursă de apă, fără sare

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 fir 124
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 0.076
Acid glutamic g 0.123
Alanină g 0.04
Arginină g 0.042
Histidină g 0.014
Cistină g 0.014
Valină g 0.031
Prolină g 0.036
Serină g 0.05
Fenilalanină g 0.03
Glicină g 0.037
Triptofan g 0.006
Treonină g 0.034
Izoleucină g 0.028
Leucină g 0.052
Lizină g 0.042
Metionină g 0.01
Tirozină g 0.022
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.003
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.111
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.027
Macronutrienți
Apă g 90.8
Aport caloric / Energic total kcal 31
Carbohidraţi (total) g 7.62
Fibre (total) g 1
Glucide/Zaharuri (total) g 2.11
Lipide / Grăsimi (total) g 0.2
Proteine g 0.81
Minerale
Calciu mg 30
Cupru mg 0.062
Fier mg 1.1
Fosfor mg 17
Magneziu mg 14
Mangan mg 0.247
Potasiu mg 87
Seleniu µg 0.5
Sodiu mg 10
Zinc mg 0.06
Fitonutrienți
Beta caroten µg 487
Luteină + zeaxantină µg 925
Vitamine
Vitamina A, IU IU 812
Vitamina A, RAE µg 41
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.026
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.5
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.02
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 0.2
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.072
Vitamina B6 mg 0.113
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 25.4
Vitamina C mg 4.2
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 24

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”