Pui, cocos, carne cu piele, crude

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un clapon de 1/2 kg, pentru rotisor) 297
0,5 clapon, fără oase 964
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.69
Acid glutamic g 2.781
Alanină g 1.094
Arginină g 1.181
Histidină g 0.562
Cistină g 0.251
Valină g 0.923
Prolină g 0.897
Serină g 0.666
Fenilalanină g 0.739
Glicină g 1.181
Triptofan g 0.213
Treonină g 0.786
Izoleucină g 0.954
Leucină g 1.386
Lizină g 1.553
Metionină g 0.507
Tirozină g 0.615
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 7.31
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 3.62
Acizi graşi saturaţi (total) g 4.95
Colesterol mg 75
Macronutrienți
Apă g 63.24
Aport caloric / Energic total kcal 234
Lipide / Grăsimi (total) g 17.07
Proteine g 18.77
Minerale
Calciu mg 11
Cupru mg 0.05
Fier mg 1.09
Fosfor mg 183
Magneziu mg 21
Mangan mg 0.02
Potasiu mg 217
Seleniu µg 14.6
Sodiu mg 45
Zinc mg 1.17
Vitamine
Retinol µg 37
Vitamina A, IU IU 129
Vitamina A, RAE µg 37
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.064
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.32
Vitamina B12 µg 0.34
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.127
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 7.273
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.965
Vitamina B6 mg 0.36
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 2.4
Vitamina C mg 1.7
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 6

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”