Rădăcini de lotus (Nelumbo nucifera), gătite, fierte, scurse de apă, cu sare

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 0.223
Acid glutamic g 0.084
Alanină g 0.033
Arginină g 0.053
Histidină g 0.023
Cistină g 0.014
Valină g 0.034
Prolină g 0.082
Serină g 0.037
Fenilalanină g 0.028
Glicină g 0.095
Triptofan g 0.012
Treonină g 0.031
Izoleucină g 0.033
Leucină g 0.042
Lizină g 0.057
Metionină g 0.014
Tirozină g 0.017
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.014
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.014
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.021
Macronutrienți
Apă g 81.42
Aport caloric / Energic total kcal 66
Carbohidraţi (total) g 16.02
Fibre (total) g 3.1
Lipide / Grăsimi (total) g 0.07
Proteine g 1.58
Minerale
Calciu mg 26
Cupru mg 0.217
Fier mg 0.9
Fosfor mg 78
Magneziu mg 22
Mangan mg 0.22
Potasiu mg 363
Seleniu µg 0.6
Sodiu mg 281
Zinc mg 0.33
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 25.4
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.127
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.01
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 0.3
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.302
Vitamina B6 mg 0.218
Vitamina C mg 27.4
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 8

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”