Raţă, de curte, carne cu piele, crudă

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 porţie (de la o răţuşcă de 1/2 kg, pentru rotisor) 287
0,5 raţă 634
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.102
Acid glutamic g 1.709
Alanină g 0.777
Arginină g 0.77
Histidină g 0.283
Cistină g 0.18
Betaină mg 4.3
Valină g 0.573
Prolină g 0.686
Serină g 0.488
Fenilalanină g 0.459
Glicină g 0.928
Triptofan g 0.144
Treonină g 0.471
Izoleucină g 0.537
Leucină g 0.9
Lizină g 0.912
Metionină g 0.291
Tirozină g 0.395
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 18.69
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 5.08
Acizi graşi saturaţi (total) g 13.22
Colesterol mg 76
Macronutrienți
Apă g 48.5
Aport caloric / Energic total kcal 404
Lipide / Grăsimi (total) g 39.34
Proteine g 11.49
Minerale
Calciu mg 11
Cupru mg 0.236
Fier mg 2.4
Fosfor mg 139
Magneziu mg 15
Mangan mg 0.017
Potasiu mg 209
Seleniu µg 12.4
Sodiu mg 63
Zinc mg 1.36
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 31
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.7
Retinol µg 50
Vitamina A, IU IU 168
Vitamina A, RAE µg 50
Vitamina D IU 26
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.197
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.7
Vitamina B12 µg 0.25
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.21
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 3.934
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.951
Vitamina B6 mg 0.19
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 5.5
Vitamina C mg 2.8
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 13

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”