Raţă, de curte, carne cu piele, friptă la cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 porţie (de la o răţuşcă de 1/2 kg, pentru rotisor) 173
0,5 raţă 382
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.814
Acid glutamic g 2.798
Alanină g 1.3
Arginină g 1.284
Histidină g 0.462
Cistină g 0.299
Betaină mg 7
Valină g 0.938
Prolină g 1.172
Serină g 0.804
Fenilalanină g 0.752
Glicină g 1.624
Triptofan g 0.232
Treonină g 0.773
Izoleucină g 0.872
Leucină g 1.465
Lizină g 1.486
Metionină g 0.475
Tirozină g 0.64
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 12.9
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 3.65
Acizi graşi saturaţi (total) g 9.67
Colesterol mg 84
Macronutrienți
Apă g 51.84
Aport caloric / Energic total kcal 337
Lipide / Grăsimi (total) g 28.35
Proteine g 18.99
Minerale
Calciu mg 11
Cupru mg 0.227
Fier mg 2.7
Fosfor mg 156
Magneziu mg 16
Mangan mg 0.019
Potasiu mg 204
Seleniu µg 20
Sodiu mg 59
Zinc mg 1.86
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 50.4
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Retinol µg 63
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina A, IU IU 210
Vitamina A, RAE µg 63
Vitamina D IU 3
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.174
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.7
Vitamina B12 µg 0.3
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.269
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.825
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.098
Vitamina B6 mg 0.18
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 5.1
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 6

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”