Raţă, de curte, carne fără piele, friptă la cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 porţie (de la o răţuşcă de 1/2 kg, pentru rotisor) 100
0,5 raţă 221
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.299
Acid glutamic g 3.673
Alanină g 1.487
Arginină g 1.499
Histidină g 0.62
Cistină g 0.361
Betaină mg 8.4
Valină g 1.228
Prolină g 1.153
Serină g 1.01
Fenilalanină g 0.984
Glicină g 1.315
Triptofan g 0.327
Treonină g 1.003
Izoleucină g 1.206
Leucină g 1.983
Lizină g 2.009
Metionină g 0.635
Tirozină g 0.894
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.858
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 1.487
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.951
Colesterol mg 89
Macronutrienți
Apă g 64.22
Aport caloric / Energic total kcal 201
Lipide / Grăsimi (total) g 11.2
Proteine g 23.48
Minerale
Calciu mg 12
Cupru mg 0.231
Fier mg 2.7
Fosfor mg 203
Magneziu mg 20
Mangan mg 0.019
Potasiu mg 252
Seleniu µg 22.4
Sodiu mg 65
Zinc mg 2.6
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 65
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Retinol µg 23
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina A, IU IU 77
Vitamina A, RAE µg 23
Vitamina D IU 4
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.26
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.7
Vitamina B12 µg 0.4
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.47
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.1
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.5
Vitamina B6 mg 0.25
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 3.8
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 10

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”