Sfeclă

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 sfeclă 82
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 0.116
Acid glutamic g 0.428
Alanină g 0.06
Arginină g 0.042
Histidină g 0.021
Cistină g 0.019
Betaină mg 128.7
Valină g 0.056
Prolină g 0.042
Serină g 0.059
Fenilalanină g 0.046
Glicină g 0.031
Triptofan g 0.019
Treonină g 0.047
Izoleucină g 0.048
Leucină g 0.068
Lizină g 0.058
Metionină g 0.018
Tirozină g 0.038
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.032
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.06
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.027
Macronutrienți
Apă g 87.58
Aport caloric / Energic total kcal 43
Carbohidraţi (total) g 9.56
Fibre (total) g 2.8
Glucide/Zaharuri (total) g 6.76
Lipide / Grăsimi (total) g 0.17
Proteine g 1.61
Minerale
Calciu mg 16
Cupru mg 0.075
Fier mg 0.8
Fosfor mg 40
Magneziu mg 23
Mangan mg 0.329
Potasiu mg 325
Seleniu µg 0.7
Sodiu mg 78
Zinc mg 0.35
Fitonutrienți
Beta caroten µg 20
Fitosteroli mg 25
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 6
Vitamina A, IU IU 33
Vitamina A, RAE µg 2
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.031
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.04
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.04
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 0.334
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.155
Vitamina B6 mg 0.067
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 0.2
Vitamina C mg 4.9
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 109

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Tags:
Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”