Viţel, piept, zona de carne mai slabă, fără os, grăsimi separabile, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată, gătit 291
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.236
Acid glutamic g 4.103
Alanină g 1.543
Arginină g 1.526
Histidină g 0.941
Cistină g 0.294
Valină g 1.431
Prolină g 1.083
Serină g 0.971
Fenilalanină g 1.045
Glicină g 1.331
Triptofan g 0.262
Treonină g 1.132
Izoleucină g 1.277
Leucină g 2.062
Lizină g 2.136
Metionină g 0.606
Tirozină g 0.825
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 9.107
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 1.224
Acizi graşi saturaţi (total) g 7.434
Colesterol mg 112
Macronutrienți
Apă g 54.77
Aport caloric / Energic total kcal 282
Lipide / Grăsimi (total) g 18.95
Proteine g 25.93
Minerale
Calciu mg 8
Cupru mg 0.069
Fier mg 0.75
Fosfor mg 186
Magneziu mg 19
Mangan mg 0.008
Potasiu mg 266
Seleniu µg 10.6
Sodiu mg 64
Zinc mg 3.47
Vitamine
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.053
Vitamina B12 µg 1.33
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.296
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 7.895
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.031
Vitamina B6 mg 0.261
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 13

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”