Viţel, rasol, picioare din faţă şi din spate, doar carne slabă separabilă, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată, gătit 223
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.779
Acid glutamic g 5.098
Alanină g 1.918
Arginină g 1.897
Histidină g 1.17
Cistină g 0.366
Valină g 1.778
Prolină g 1.345
Serină g 1.206
Fenilalanină g 1.299
Glicină g 1.655
Triptofan g 0.325
Treonină g 1.407
Izoleucină g 1.588
Leucină g 2.562
Lizină g 2.655
Metionină g 0.753
Tirozină g 1.026
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.546
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.458
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.14
Colesterol mg 126
Macronutrienți
Apă g 62.98
Aport caloric / Energic total kcal 177
Lipide / Grăsimi (total) g 4.33
Proteine g 32.22
Minerale
Calciu mg 34
Cupru mg 0.113
Fier mg 1.26
Fosfor mg 228
Magneziu mg 25
Mangan mg 0.015
Potasiu mg 309
Seleniu µg 13.7
Sodiu mg 94
Zinc mg 6.81
Vitamine
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.05
Vitamina B12 µg 1.64
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.3
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 9.66
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.25
Vitamina B6 mg 0.27
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 17

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”