Viţel, varietăţi de carne, creier, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 porţie, gătit (dintr-o bucată de carne crudă de 450g) 339
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 0.974
Acid glutamic g 1.373
Alanină g 0.591
Arginină g 0.629
Histidină g 0.287
Cistină g 0.12
Valină g 0.546
Prolină g 0.474
Serină g 0.589
Fenilalanină g 0.604
Glicină g 0.504
Triptofan g 0.115
Treonină g 0.568
Izoleucină g 0.467
Leucină g 0.886
Lizină g 0.711
Metionină g 0.252
Tirozină g 0.445
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.74
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 1.49
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.18
Colesterol mg 3100
Macronutrienți
Apă g 76.89
Aport caloric / Energic total kcal 136
Lipide / Grăsimi (total) g 9.63
Proteine g 11.48
Minerale
Calciu mg 16
Cupru mg 0.26
Fier mg 1.67
Fosfor mg 385
Magneziu mg 16
Mangan mg 0.038
Potasiu mg 214
Seleniu µg 11
Sodiu mg 156
Zinc mg 1.61
Vitamine
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.08
Vitamina B12 µg 9.65
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.2
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 2.43
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1
Vitamina B6 mg 0.17
Vitamina C mg 13
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 3

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”