Viţel, vrăbioară, doar carne slabă şi grăsimi separabile, nepreparată

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 cotlet, cu resturile îndepărtate (dintr-o bucată de carne crudă de 195 g) 125
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.63
Acid glutamic g 2.988
Alanină g 1.124
Arginină g 1.111
Histidină g 0.686
Cistină g 0.213
Betaină mg 12.2
Valină g 1.044
Prolină g 0.789
Serină g 0.708
Fenilalanină g 0.763
Glicină g 0.971
Triptofan g 0.191
Treonină g 0.825
Izoleucină g 0.93
Leucină g 1.504
Lizină g 1.557
Metionină g 0.441
Tirozină g 0.602
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.54
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.61
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.88
Colesterol mg 79
Macronutrienți
Apă g 70.38
Aport caloric / Energic total kcal 163
Lipide / Grăsimi (total) g 9.14
Proteine g 18.89
Minerale
Calciu mg 16
Cupru mg 0.094
Fier mg 0.73
Fosfor mg 199
Magneziu mg 23
Mangan mg 0.027
Potasiu mg 304
Seleniu µg 8.5
Sodiu mg 85
Zinc mg 2.32
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 82.9
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.07
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.26
Vitamina B12 µg 1.11
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.24
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 8.48
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.3
Vitamina B6 mg 0.53
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 5.5
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 13

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”