Alternative mai puțin nocive pentru adulții care continuă să fumeze

Pentru adulții care continuă să fumeze există produsele fără fum, alternative mai puțin nocive decât țigările.
  • Publicat:
Alternative mai puțin nocive pentru adulții care continuă să fumeze
Alternative mai puțin nocive pentru adulții care continuă să fumeze

Deși este deja cunoscut faptul că fumatul este nociv și cauzează boli grave, peste un miliard de adulți din întreaga lume continuă să aibă acest obicei nesănătos, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Se pare că acest număr nu se va schimba foarte mult în următorii 5 ani, dar pentru adulții care continuă să fumeze există produsele fără fum, variante mai puțin nocive decât țigările. Despre toate aceste lucruri am discutat cu Andrei Ghizdăvescu, manager Scientific & Medical Affairs în cadrul Philip Morris România.

„Este dovedit de peste 70 de ani că fumatul este un obicei foarte nociv. De ce este nociv? Pentru că prin fumat, adică prin aprinderea și arderea tutunului și inhalarea acestui fum degajat de ardere, organismul uman este expus la mii de substanțe chimice, din care sute sunt recunoscute ca fiind toxice sau potențial toxice, deci nocive pentru organism. Într-un mod foarte simplist, expunerea repetată permanent a organismului la aceste substanțe toxice duce în timp la ruperea mecanismelor de apărare a barierelor corpului nostru și la instalarea unor boli grave, cancerul pulmonar, boli cardiovasculare, dar practic nu există nicio parte a corpului nostru care să nu fie afectat în mod negativ de fumat”, a explicat Andrei Ghizdăvescu.

Cea mai bună soluție

„O spun de câte ori pot. Nu vă apucați de fumat! Pentru cei care s-au apucat deja, renunțarea completă este cea mai bună soluție. Mai bine de atâta nu se poate. Nu există nimic, doar că e foarte greu să facă asta. Există, într-adevăr, exemple pe care le știm cu toții și le auzim: oamenii, cei care s-au lăsat cu voință, s-au lăsat dintr-o dată și oameni pe care-i respect extraordinar de mult, pentru că mie mi-a fost greu. Eu n-am reușit așa, dar există și o masă mare de oameni care rămân fumători. Credeți că acei oameni nu știu că fumatul e nociv? Știu, dar problema este că informațiile nu sunt întotdeauna echilibrate. Sunt de multe ori afirmații care se bat cap în cap și care îngreunează demersul acestor oameni pentru a scăpa măcar de fum, dacă nu în totalitate, de fum și de nicotină”, a spus Andrei Ghizdăvescu, manager Scientific & Medical Affairs în cadrul Philip Morris România.

Urmărește interviul integral pe canalul nostru de Youtube.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult