Inovația și știința, parteneri în tranziția către un viitor fără fum

Mihai Bundoi, Head of Scientific & Medical Affairs în cadrul Philip Morris România, ne-a vorbit despre reducerea riscurilor legate de tutun, dar și cum contribuie inovația și știința la tranziția către un viitor fără fum.
  • Publicat:

Potrivit ultimelor date, la nivel global vorbim de peste 1 miliard de fumători și peste 7 milioane de decese premature anual, din cauza bolilor asociate fumatului. În acest context, discutăm astăzi cu Mihai Bundoi, Head of Scientific & Medical Affairs în cadrul Philip Morris România, despre reducerea riscurilor legate de tutun, dar și cum contribuie inovația și știința la tranziția către un viitor fără fum.

Tranziția către un viitor fără fum

Philip Morris International și-a luat angajamentul de a renunța la producția de țigări pentru a se concentra pe alternativele mai puțin nocive. Mihai Bundoi ne-a explicat ce a determinat compania să schimbe acest model de business.

„Este cumva încercarea companiei de a pune pe piață produse care sunt destinate exclusiv adulților care nu doresc sau nu pot să se lase de fumat, dar produse care să aibă un profil de risc îmbunătățit. Ele nu sunt sigure, nu putem spune despre ele că sunt sigure, dar cu siguranță studiile științifice arată că profilul lor de siguranță este îmbunătățit prin faptul că dispare fenomenul de ardere ca și sursă supremă, dacă vreți să spun așa, de substanțe toxice sau potențial toxice.

Pe de altă parte, la nivel global există peste un milion de fumători în România. În mod particular, datele Eurostat arată că prevalența consumului de nicotină în toate formele ei este undeva la 32% ceva de genul avem în jur de 4 milioane de utilizatori de produse cu nicotina, hai să spunem, fumători, ceea ce este o prevalență foarte mare. Politicile naționale în ceea ce privește controlul și combaterea fumatului sunt taxate pe principalii piloni, și anume pe prevenția fumatului, renunțarea la fumat, dar și pe protecția fumătorilor pasivi și a tinerilor. Însă ce facem cu aceste persoane care nu pot sau nu doresc să renunțe la fumat? Și ei au dreptul la o formă de protecție și aceasta este așa-numita noțiune de harm reduction, deci de reducere a impactului negativ a unui obicei, să spunem așa”, a explicat Mihai Bundoi, Head of Scientific & Medical Affairs în cadrul Philip Morris România.

Urmărește interviul integral pe canalul nostru de Youtube.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult