6 trucuri pentru a scăpa de cearcăne și de pungile de sub ochi fără machiaj

  • Publicat:
6 trucuri pentru a scăpa de cearcăne și de pungile de sub ochi fără machiaj

În sfârșit, ai reușit să dormi opt ore, dar primul comentariu pe care-l auzi la serviciu a doua zi dimineață ar face pe toată lumea să creadă altceva: „Arăți atât de obosită.”

Toată lumea se confruntă cu ochi umflați și cu cearcăne ocazional, dar ce faci când pari perpetuu epuizată? Chiar dacă nu poți face prea multe dacă ochii tăi sunt pur și simplu puțin umflați de la natură, există anumite măsuri pe care le poți lua dacă, să zicem, prea mult sos de soia în sushi-ul tău te face să ai fața umflată a doua zi dimineață. Încearcă aceste sfaturi pentru a preveni, corecta și proteja zona de sub ochi atunci când ai nevoie să scapi rapid de umflături.

Dormi pe spate

În primul rând, asigură-te că dormi destul în fiecare noapte. Încearcă să ai cel puțin 7 până la 9 ore de somn în mod regulat.

Poziția în care dormi poate face însă diferența. Asigură-te că dormi cu capul ridicat peste nivelul inimii pentru a preveni umflarea ochilor, deoarece acest lucru împiedică fluidele să se așeze în fața ta și menține circulația sângelui în mod liber prin întregul corp în timp ce dormi. Este mai bine să dormi pe spate, deoarece poziția pe o parte sau pe burtă poate compromite circulația.

Bea suficiente lichide

Asigură-te că bei destulă apă pe parcursul zilei. Când ești deshidratată, corpul tău reține fluide, ceea ce poate provoca umflături. Dacă bei multă apă poți scăpa și de excesul de sare din sistem (lucru benefic și pentru inima ta). Femeile ar trebui să consume 2,7 litri de lichide din băuturi și alimente în fiecare zi. Acest lucru include produse bogate în apă, cum ar fi roșiile, pepenele verde și castraveții. Dacă ai nevoie de ajutor pentru a te convinge să bei mai multă apă, încearcă o sticlă cu infuzor, care îți permite să îți aromatizezi apa în mod natural.

Încearcă periajul uscat

Dacă te trezești cu umflături, oferă-ți un masaj facial scurt înainte de a te pregăti pentru o nouă zi. Folosește o perie uscată timp de trei minute pentru a încerca să îndepărtezi lichidele din zona de sub ochi. Trebuie să folosești una special concepută pentru față – nu o perie de corp – deoarece dimensiunea mică și perii mai moi sunt mai potrivite pentru pielea delicată din jurul ochilor. Poți încerca asta și înainte de culcare pentru a preveni acumularea de lichide sub ochi.

Masează-ți fața cu o rolă cu jad

Utilizarea unui role de jad – o unealtă care conține o piatră de jad și arată ca un mic trafalet de vopsea – îți poate aduce rezultate similare periajului uscat. Rulează pe față cu apăsări ușoare, masează zona, ceea ce stimulează drenajul limfatic și îmbunătățește circulația.

Pune comprese reci

După periaj, este o idee bună să te concentrezi pe umflarea acută. Remedii tradiționale precum o compresă rece, felii reci de castravete și plicuri de ceai de mușețel (înmuiate și răcite) vor ajuta toate la scăderea inflamației pentru a reduce umflăturile.

Protejează-ți pielea

Soarele nu face niciun favor pielii tale. Razele UV nocive deteriorează colagenul și elastina naturală, făcând pielea laxă și pungile mai proeminente. Blochează aceste efecte de îmbătrânire cu un bun filtru solar facial. Aplică-l pe marginea osului de sub ochi și poartă ochelari de soare regulat pentru a preveni problemele.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult