Matreata, varfuri despicate, par lipsit de viata? Afla care sunt cauzele problemelor tale si care sunt cele mai eficiente metode de a recapata stralucirea si sanatatea parului.
Iti cade in exces
Fiecare fir de par are propriul ciclu de viata: se dezvolta timp de sase-opt ani, iar apoi intra intr-o perioada de repaus de cateva luni la finalul careia moare. Astfel, este absolul normal ca in fiecare zi sa ne cada circa 100 de fire de par.
Atunci cand ciclul de viata al firelor este perturbat de anumite afectiuni, cantitatea pe care o pierdem zilnic este mai mare decat de obicei. In acest caz, este necesara o vizita la medic, s-ar putea sa fie vorba despre stres, febra, alimentatie, dereglari hormonale, scaderi bruste in greutate sau carenta de fier.
Este uscat si lipsit de stralucire
Parul devine uscat atunci cand stratul superior protector (cuticula) incepe sa se deterioreze, cauzand distrugerea treptata a structurii interne.
Cel mai adesea se ajunge aici in urma folosirii foehn-ului, a ondulatorului si a placii pentru intins parul. In plus, parul vopsit este mai sensibil si mult mai expus deteriorarii. In aceste conditii, se recomanda uscarea parului pe cale naturala si utilizarea produselor reparatoare (serumuri, masti etc.).
Vrei sa stii cum ti-ar sta cu alta culoare sau lungime a parului? Afla aici!
Este fragil, se rupe usor
Unele dintre produsele de styling, extensiile sau obiceiul de a-ti strange parul foarte tare cu elastic, zi de zi, pot afecta radacina firului e par. Nu-ti pieptana parul atunci cand este ud decat cu un pieptene special, cu dintii rari, iar atunci cand il prinzi la spate, ai grija ca elasticul sa nu fie prea strans.
Varfuri despicate
Parul capata acest aspect atunci cand nu sunt taiate varfurile cu regularitate, cel putin o data pe an. Cuticula se deterioreaza, iar structura interna este expusa factorilor nocivi de mediu. Singura modalitate de a scapa de acest neajuns este sa-ti tai varfurile despicate. In plus, pentru a preveni deteriorarea firului de par, aplica un balsam.
Matreata
Pana in prezent, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca matreata poate fi ereditara, insa nu s-au lamurit inca de la ce apare. Spalatul cu regularitate este cea mai eficienta metoda de a te descotorosi de ea. Daca samponul obisnuit nu inlatura mareata si mancarimile, poti sa incerci produsele special create pentru astfel de probleme. Atentie insa, aceste produse pot degrada firul de par, astfel incat este recomandat sa le alternezi cu un sampon bland.
Atentie! A nu se confunda produsele de ingrijire cu samponul. In vreme ce primele se aplica doar pe lungimea firului de par, cel de-al doilea este pentru scalp. Daca aplici balsam pe suprafata scalpului s-ar putea sa te trezesti cu iritatii sau sa iti cada parul. De asemenea, chiar daca samponul pe care il utilizezi este potrivit tipului tau de par, el actioneaza doar asupra scalpului.
Citeste si 6 greseli care stau in calea unui par frumos!