Pana si moda in materie de buze se schimba! Daca pana acum ne fascinau buzele pline si intens colorate, invazia de silicon si aparenta de „botic de rata” ne face sa optam pentru un aspect mai natural, mai relaxat, chiar daca mai putin „bogat” in ceea ce priveste consistenta. Prin urmare, daca vrei o gura frumoasa opteaza pentru naturalete atat in ceea ce priveste culoarea, dar si volumul.
Un sondaj de opinie recent, realizat de o companie de rujuri, o identifica pe Keira Knightley ca avand cele mai frumoase si senzuale buze din lume. „Gustul” celor 3.000 de femei intervievate a surprins pe toata lumea, chiar si pe insasi Keira care a declarat: „Nu inteleg de ce se spune despre mine ca am o gura frumoasa.
Obisnuiesc sa imi strang buzele in fata si sa arat ca o persoana constipata din cauza asta”. Pe pozitia a doua a clasamentului, la o distanta destul de mare de castigatoare, s-a aflat Angelina Jolie, urmata de Kylie Minogue si Scarlett Johansson.
Gura senzuala, buna de sarutat
Iata care ar fi secretele unei guri irezistibile:
1. Sunt mici detalii prin care medicii talentati obtin efecte maxime, cum ar fi de exemplu ridicarea colturilor gurii la cele care au asa numita „gura de peste”, ce confera un aspect vesnic trist, un zambet amar si poate duce uneori chiar si la asa numita „zabaluta” (prelingerea discreta a salivei ce pateaza in timp colturile gurii si accentueaza aspectul descendent al colturilor). Solutia? Medicii aplica o cantitate relativ mica de acid hialuronic, iar efectul este spectaculos.
2. Corectarea de asimetrii nu e un moft, ci chiar o necesitate. De exemplu, o comisura mai subtire decat alta sau buza inferioara mult mai plina decat cea superioara ori invers se realizeaza cu ajutorul substantelor de umplere (acid hialuronic sau silicon) si pot fi decente si discrete. Se realizeaza in 10-15 minute, efectul dureaza minimum 6 luni, iar pretul este de cateva sute de euro.
Medicina estetica detine acum un adevarat arsenal in ceea ce priveste imbunatatirea rapida a aspectului gurii. Cu toate acestea, chiar daca vei fi tentata de tot felul de proceduri, nu exagera! Incearca sa nu modifici radical aspectul gurii, pentru ca nu vei obtine decat zambete ironice.
3. Corectarea de volum trebuie sa fie foarte fina, sa nu deranjeze estetic sau sa deformeze pur si simplu gura. Asadar, augmentarea trebuie sa fie de pana la maximum 20% din volumul initial al buzei.
Dupa 30 de ani, volumul buzelor scade in mod fiziologic. De aceea, aceasta corectare fina are efect de intinerire daca este bine facuta si din contra, confera un aer batranicios si fals, daca se adauga prea mult volum.
4. Acidul hialuronic are puterea de a „lega” apa, deci aplicat in cantitati mici da si un aspect lucios, plin, imbunatatind si calitativ mucoasa buzelor.
5. Colorarea totala si conturarea prin machiaj semipermanent si permanent au, de asemenea, un efect de intinerire – se recomanda o culoare cat mai naturala – bois du rose – si evident conturul exact in aceeasi nuanta ca si buzele, culoarea mai inchisa conferind un aer extrem de vulgar.
6. Conturarea prin substante de umplere este o alta metoda de a accentua delicat volumul buzei superioare si se practica in cazul femeilor cu buze foarte subtiri.
7. Ridicarea colturilor gurii – se practica in triunghiurile formate sub buza inferioara.
8. Pentru santurile verticale situate deasupra buzei superioare, medicii esteticieni opteaza fie pentru umplerea individuala – rid cu rid, fie pentru aplicarea de botox, rezultatul fiind disparitia lor totala. Atentie! Apar dificultati in pronuntarea unor consoane sau combinatii de consoane – mp, mb, p, b etc.
Sa stii si sa retii!
Ai grija ce tip de rujuri si lipgloss folosesti – utilizeaza-le numai pe cele de calitate, in termen de garantie, care contin factor de protectie solara sau foloseste doua produse – o crema de buze cu factor de protectie, apoi rujul preferat!
De asemenea, exista pe piata o serie de produse care promit cresterea volumului buzelor prin folosire regulata. Si chiar asa si este. Efectul de augmentare se datoreaza substantelor cu efect iritant care prin edemul provocat produce o marire de 5 pana la 10%.
Atentie insa! Nu folosi aceste produse daca ai leziuni, buze crapate sau herpes bucal, intrucat incetinesti vindecarea acestora. Ca metode de hidratare intensa a buzelor, mai ales in sezonul rece, se practica mezoterapia – cu cocteiluri nutritive si hyaluron si, de asemenea, pentru o stimulare mecanica a colagenului si fibrinogenului local- terapii locale de stimulare mecanica prin tapotari sau vacuum.
Citeste si Cum sa ai buze perfecte
Alegere inspirata
Foto: NORTHFOTO, SHUTTERSTOCK