10 sfaturi de aur pentru sănătatea pielii!

Ştiai că pielea este cel mai mare organ al corpului tău? Greutatea lui reprezintă aproximativ 16% din cea a întregului corp şi, pe lângă faptul că protejează delicat structurile interne, pielea ajută colonul, plămânii şi rinichii la eliminarea reziduurilor.
  • Publicat:
10 sfaturi de aur pentru sănătatea pielii!

Ştiai că pielea este cel mai mare organ al corpului tău? Greutatea lui reprezintă aproximativ 16% din cea a întregului corp şi, pe lângă faptul că protejează delicat structurile interne, pielea ajută colonul, plămânii şi rinichii la eliminarea reziduurilor.

Sănătatea pielii tale poate fi afectată de numeroşi factori, printre care ereditatea, vârsta, clima, poluarea, dieta, nivelul de stres sau fluctuaţiile hormonale.

 

Dacă vrei o piele curată, sănătoasă, catifelată şi veşnic tânără, trebuie doar să urmezi aceşti 10 paşi simpli!

  • Bea multă apă curată, filtrată – cel puţin 6-8 pahare pe zi; s-ar putea să ai nevoie de mai mult în zilele de vară sau atunci când faci sport. O cantitate adecvată de apă este esenţială pentru a avea o piele hidratată şi pentru a elimina toxinele prin intermediul rinichilor şi al colonului.
     
  • Include multe fructe în dieta ta zilnică! Acestea îţi reglează tractul intestinal şi intensifică eliminarea reziduurilor din organism. Unele persoane cu afecţiuni ale pielii suferă de constipaţie, pentru că nu se hrănesc cu alimente care conţin fibre.
     
  • Asigură-te că dieta ta conţine o cantitate suficientă de antioxidanţi (care ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire celulară). Fructele şi legumele proaspete reprezintă cea mai bună sursă de antioxidanţi naturali.
     
  • Asociază corect alimentele. Consumând proteinele şi carbohidraţii la mese diferite, vei preveni procesul nedorit al fermentaţiei din colon şi vei mări absorbţia substanţelor nutritive în sânge.
     
  • În timp ce grăsimile nesănătoase au un rol nefast pentru organismul tău, acizii graşi esenţiali (grăsimile sănătoase) sunt vitale pentru sănătatea pielii. Poţi obţine aceste grăsimi consumând cereal integrale, seminţe, nuci, boabe de soia, uleiuri presate la rece (de in, dovleac, susan sau şofran) sau peşte gras, precum sardinele, macroul şi somonul.
     
  • Când te trezeşti, începe ziua cu o curăţare de dimineaţă. Asta înseamnă să bei un pahar cu apă caldă. Continuă cu o cană de ceai de urzică sau apă fierbinte cu o lămâie proaspătă stoarsă în ea.
     
  • Evită consumul de cafea şi alcool în exces, acestea ducând la eliminarea lichidelor, respectiv a hidratării organismului tău.
     
  • Renunţă la sarea de bucătărie. Prezenţa în organismul tău a sodiului în exces conferă pielii un aspect umflat, pufos. Încearcă să consumi seminţe de ţelină, alge marine, sos de soia sau alte produse naturale fără sare. De asemenea, evită pe cât posibil mâncărurile foarte condimentate.
     
  • Redu consumul de alimente care îngreunează organismul: cele mai rele sunt carnea roşie, produsele lactate, alimentele rafinate, cele prăjite sau care conţin uleiuri sau grăsimi hidrogenate.
     
  • De trei ori pe săptămânâ, aplică pe faţă (sau pe orice altă parte a corpului) miere. Menţine-o pe piele timp de aproximativ 30 de minute. Clăteşte apoi cu apă caldă. Vei fi uimită de minunatele rezultate ale acestei metode simple. Pielea ta va rămâne catifelată, moale, tânără şi bine “hrănită”.

Sursa: „Eşti ceea ce mănânci”, Dr. Gillian McKeith

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult