3 tipuri de băi termale şi afecţiuni pe care le poţi trata

Apele termale au numeroase beneficii pentru minte şi trup. Iată câteva dintre băile pe care le poţi face.
  • Publicat:
3 tipuri de băi termale şi afecţiuni pe care le poţi trata

Beneficiile apelor termale sunt recunoscute de sute şi mii de ani. Şi pe bună dreptate! Acestea reprezintă o sursă preţioasă de sănătate şi relaxare.

În funcţie de structura minerală aparte a apei termale, aceasta este prescrisă de obicei în terapiile cu băi pentru a trata:

  • afecţiunile inflamatorii ale articulaţiilor;
  • problemele degenerative referitoare la sistemele nervos, locomotor şi muscular;
  • anumite probleme ginecologice;
  • stres fizic şi emoţional cauzat de ritmul vieţii zilnice.

Baie individuală termală aromatizată

Baia individuală termală aromatizată este o o experienţă specială. Temperatura apei este de 36 până la 38 ºC şi durează 20 de minute. Unicitatea acestei proceduri constă în adăugarea de extracte vegetale pentru a conferi apei termale cât mai multe efecte benefice. Iată câteva exemple: lavanda pentru relaxare, muşeţel pentru efectul antiseptic asupra epidermei, balsam de lămâie în loc de sedative uşoare şi urzică pentru rejuvenarea pielii.

Baie termală carbogazoasă

Baia termală carbogazoasă este o baie individuală cu apă termală având o temperatură constantă, de 32-34 ºC, în care se introduce o anumită cantitate de bioxid de carbon sub formă de bule. În timpul acestei proceduri terapeutice, căldura apei termale dilată vasele sanguine reducând tensiunea arterială şi relaxând musculatura. În completare, sulful şi celelalte minerale din apa termală se absorb încet în piele, reducând degradarea elastinei şi a colagenului din cartilagiu, tendoane şi ţesuturile conjunctive. Bioxidul de carbon combinat cu apa minerală termală are astfel un dublu efect.

Baia sărăta individuală

Băile sărate individuale reprezintă emblema centrului balnear de la Sovata. Apă sărată este pompată dintr-un rezervor natural, de apă sărată, din Lacul Ursu. Datorită conţinutului extraordinar de ridicat de săre şi a efectului de flotaţie a corpului, Lacul Ursu este cunoscut şi că Marea Moartă a Transilvaniei. În baza de tratament, această apă este încălzită la 32-36 ºC şi pompată în căzile individuale. Este un remediu excelent pentru bolile reumatice şi cele ale sistemului nervos, dar şi pentru bolile dermatologice şi disfuncţiile ginecologice.

Urmărește CSID.ro pe Google News