4 ingrediente naturale care te ajută să combaţi coşurile

Uită de produsele cosmetice scumpe şi care nu fac decât să înrăutăţească aspectul pielii şi dă o fugă în bucătărie pentru că acolo vei găsi cele mai eficiente şi ieftine remedii pertnu a scăpa de diferitele probleme ale tenului.
  • Publicat:
4 ingrediente naturale care te ajută să combaţi coşurile

Uită de produsele cosmetice scumpe şi care nu fac decât să înrăutăţească aspectul pielii şi dă o fugă în bucătărie pentru că acolo vei găsi cele mai eficiente şi ieftine remedii pentru a scăpa de diferitele probleme ale tenului.

Iată 4 produse pe care le foloseşti frecvent în bucătărie şi care au efecte miraculoase asupra pielii tale:

Mierea de albine

Poate fi numită pe drept salvatoarea pielii deoarece este un produs natural umectant cu proprietăţi antibacteriene şi hidratante, care ajută la ameliorarea acneei şi grăbeşte procesul de vindecare a epidermei, eliminând semnele şi cicatricile. Este suficient să acoperiţi coşul sau zona afectată cu un strop de miere şi să lăsaţi să acţioneze câteva minute sau amestecaţi câteva linguriţe de miere cu fulgi de ovăz măcinaţ sau scorţişoară, pentru o exfoliere ca la carte, fără efecte adverse şi o piele care străluceşte de sănătate.


Oţetul din cidru de mere

Este folosit mai degrabă la salate decât ca tratament pentru piele, însă ar trebui să i se acorde o mai mare atenţie pentru că are efecte miraculoase asupra tenului. Amestecă-l cu puţină apă şi foloseşte-l ca loţiune tonifiantă. Aplicat zilnic  prin tamponare cu o dischetă demachiantă va duce reducerea aspectului de ten gras şi va ameliora rozacea, o afecţiune a pielii care se manifestă prin înroşirea uşoară a obrajilor, nasului, bărbiei şi frunţii. De asemenea, poate fi aplicat cu un beţişor igienic direct pe coş, calmând inflamaţia şi grăbind procesul de vindecare.

Iaurtul natural

Iaurtul simplu, natural, poate fi folosit ca mască de faţă datorită efectelor benefice ale acizilor alfa-hidroxi din compoziţie, care hidratează intens pielea uscată şi previne îmbătrânirea prematură. De asemenea, aceşti compuşi au efect antibacterian, care vindecă roşeaţa şi reface colagenul din piele.

Şi pentru că suntem în plin sezon estival, să ne amintim în caz de nevoie că iaurtul este excelent în eventualitatea în care ne-am ars la soare sau acneea a luat-o razna în urma expunerii prelungite la razele solare. Acesta conferă o senzaţie de răcorire pielii şi previne depigmentarea.

Îl poţi întinde pur şi simplu pe faţă, cu ajutorul unei spatule, lasă-l până se usucă şi clăteşte-te cu apă călduţă. Vei observa imediat că pielea este mai moale, mai luminoasă şi mai lipsită de sebum.

Uleiul de măsline

Acest ingredient de bază în bucătăria mediteraneeană joacă un rol esenţial în îngrijirea pielii, nu lasă tenul îmbâcsit de grăsime, îl curăţă în profunzime şi îl hidratează. Pielea va fi mai catifelată şi mai luminoasă. Încearcă-l, vei fi uimită de rezultate!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult