4 lucruri pe care să le faci pentru a-ți menține tenul frumos și sănătos

  • Publicat:
4 lucruri pe care să le faci pentru a-ți menține tenul frumos și sănătos
Foto: Pexels

Suplețea, catifelarea și luminozitatea tenului denotă sănătate, hidratare, îngrijire. Indiferent dacă îți place sau nu să te machiezi și să îți transpui creativitatea pe pleoape, buze sau pomeți în nuanțe atent alese, ritualul zilnic de îngrijire nu trebuie să lipsească din rutina ta.

În primul rând, este nevoia de a-ți ști tenul sănătos. Iar aspectul tern, petele pigmentare, roșeața pielii, uscăciunea sau descuamarea, cearcănele sau pungile din zona ochilor sunt semne ale unui ten nesănătos, obosit, suprasolicitat. Tocmai pentru a evita apariția acestor semne, este important să incluzi câțiva pași esențiali în ritualul tău de îngrijire:

Exfoliază-ți pielea cu regularitate

Folosirea unui scrub fata nu este opțională, dacă vrei un ten cu aspect sănătos. Folosește un exfoliant zilnic, imediat după demachiere, pentru a îndepărta delicat toate impuritățile și celulele moarte de la suprafața pielii sau optează pentru unul săptămânal, dacă preferi această variantă. Mai ai și opțiunea exfolierii chimice, cu ajutorul acizilor AHA și BHA. Asigură-te că îi folosești corespunzător și nu uita, sub nicio formă, de aplicarea zilnică și reaplicarea, conform instrucțiunilor, a cremei de protecție solară.

Hidratează-ți pielea de la interior, spre exterior

În primul rând, consumă lichide. Deshidratarea este primul semnal de alarmă care se reflectă la nivelul pielii și, dacă nu consumi suficiente lichide, tenul tău va căpăta un aspect uscat, tern, lipsit de strălucire, iar liniile fine și ridurile nu vor întârzia să apară. În al doilea rând, folosește o cremă hidratantă pentru față și decolteu în fiecare zi, dimineața și seara și o crema de ochi eficientă, emolientă, nutritivă, care să îngrijească în mod corespunzător pielea delicată din jurul ochilor. Poți alege o formulă care oferă și alte beneficii, cum ar fi estomparea cearcănelor.

Nu sări niciodată peste demachiere

Produsele de make up nu sunt, în esență, nocive pentru ten, mai ales dacă optezi pentru formule minerale și dermatocosmetice. În schimb, impuritățile care se cumulează peste zi pe piele sunt dăunătoare și pot contribui la îmbătrânirea prematură a tenului. Tocmai de aceea, demachierea este atât de importantă. Îndepărtează întâi machiajul cu ajutorul demachiantului sau al apei micelare și al dischetelor demachiante și, pentru ca tenul tău să se bucure de o curățare completă și corectă, continuă procesul cu spălarea feței cu un cleanser emolient. Repetă procesul de spălare și dimineața, pentru a revigora pielea și pentru a îndepărta eficient impuritățile adunate peste noapte pe piele, din aer și de pe fața de pernă.

Folosește zilnic o cremă cu protecție solară

Indiferent dacă folosești sau nu un exfoliant acid sau produse de îngrijire cu vitamina C, crema cu protecție solară nu este opțională, nici măcar în zilele ploioase de toamnă sau în anotimpul rece. Radiațiile ultraviolete UVA și UVB sunt responsabile de apariția celor mai multe semne ale îmbătrânirii tenului și, tocmai de aceea, acțiunea lor nocivă trebuie blocată, iar crema cu SPF are tocmai acest rol. Aplic-o zilnic, imediat după crema hidratantă și înaintea machiajului, pentru a-ți proteja eficient tenul. Totodată, evită expunerea directă la soare, poartă îmbrăcăminte care să îți ofere protecție, dar și accesorii precum pălăriile și ochelarii de soare, pentru a-ți lua toate măsurile preventive.

Îngrijirea tenului nu este o sarcină pe care trebuie să o îndeplinești o dată, ci un angajament pe termen lung pe care ți-l iei față de frumusețea și sănătatea tenului tău. Acordă-ți zilnic timpul necesar, dimineața și seara, pentru a-i oferi pielii tale îngrijirea de care are nevoie.

Urmărește CSID.ro pe Google News