4 motive pentru care să nu înlocuiești dușul de seară cu cel de dimineață

Alegerea dușului de seara în locul celui de dimineață poate avea efecte mult mai benefice asupra sănătății tale generale. Iată de ce ar trebui să incluzi în rutina ta dușul de dimineață!
  • Publicat:
4 motive pentru care să nu înlocuiești dușul de seară cu cel de dimineață
4 motive pentru care să nu faci duș dimineața Sursa foto: Shutterstock

Persoanele care aleg să facă duș dis de dimineață sunt de părere că acest obicei le oferă beneficii în ceea ce privește ritmul de trezire. De exemplu, dușul de dimineață poate oferi un impuls eficient de energie, te poate ajuta ca părul să arate proaspăt spălat pe întrega durată a zilei și te împrospăta după transpirația din timpul somnului.

Cu toate acestea, duşul de dimineață poate veni și cu dezavantaje. Iată care sunt acestea și de ce ar trebui să renunți la a mai face duș la prima oră a dimineții.

  1. Dușul de dimineață poate duce la așternuturi mai murdare pe timp de noapte

Dușul de dimineață are un dezavantaj clar, atâta timp cât îl exluzi pe cel de seară. Dacă te culci fără a face dus, după o zi lungă în care ai avut de rezolvat treburi prin oraș, riști să împrăștii microbi pe toată suprafața așternuturilor tale. Când petreci o zi întreagă afară, pielea ta acumulează murdărie și transpirație, iar părul adună praf și alte particule nedorite. Dacă te culci fără să faci duș, toată murdăria și transpirația se vor transfera de pe corp pe cearșafuri, creând un mediu care poate fi favorabil creșterii bacteriilor și iritației pielii.

Acestea fiind spuse, dacă îți speli părul cu puțin timp înainte de culcare, este important să-l usuci înainte, deoarece o pernă caldă și umedă este un mediu ideal pentru creșterea bacteriilor, mucegaiului și ciupercilor.

  1. Dușul de dimineață poate declanșa alergii la unele persoane

Pentru cei cu alergii la acarieni, înlocuirea dușului de seară cu cel de dimineață poate declanșa anumite simptome.

Acarienii sunt insecte mici care trăiesc în praf și se dezvoltă în medii calde și umede. Se hrănesc cu celule moarte ale pielii și, atunci când o personaă se culcă fără să facă duș, oferă o sursă de hrană pentru acești acarieni. Pe măsură ce acarienii se înmulțesc, ei pot declanșa alergii și simptome de astm persoanelor sensibile.

A nu face duș seara, înainte de culcare, poate duce, de asemenea, la o acumulare de murdărie și transpirație pe piele, care poate contribui și la creșterea acarienilor și la creșterea simptomelor de alergie.

  1. Dușul de dimineața nu poate favoriza calitatea somnului

Mulți oameni sunt de părere că dușul inclus în rutina de seară oferă beneficii care favorizează o odihnă mai bună. Persoanele care fac duș seara, cu o oră sau două înainte de culcare au tendința de a adormi mai repede și au o calitate mai bună a somnului, comparativ cu cei care nu au inclus acest obicei în rutină. Temperatura caldă ajută la circulația sângelui către mâini și picioare, lucru care favorizează relaxarea întregului corp.

Somnul poate fi perturbat totodată și din cauza murdăriei și a transpirației de pe piele, care poate provoca senzații neplăcute de mâncărime și disconfort. Un duș înainte de culcare poate ajuta la relaxarea corpului și a minții, făcând ca somnul să fie unul de calitate și mult mai odihnitor.

  1. Dușul de dimineață poate avea efecte negative asupra tenului

Majoritatea oamenilor transpiră mai mult în timpul zilei decât noaptea, ceea ce înseamnă că este important ca pielea să fie curățată profund la final de zi, mai ales dacă ai o piele predispusă la acnee.

Acneea este cauzată de o combinație de factori, inclusiv supraproducția de sebum, pori înfundați și prezența bacteriilor. Când te culci fără să faci duș, murdăria, transpirația și bacteriile de pe piele pot contribui la înfundarea porilor și la supraproducția de sebum, lucru care poate duce implicit la dezvoltarea aceei. În plus, atunci când dormi în așternuturi murdare, bacteriile și murdăria se pot transfera înapoi pe pielea ta, intensificând și mai mult problemele cu tenul.

Surse: bestlifeonline.com, viralsection.com, goodlifestyle.net

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult