4 soluții pentru a readuce la viață părul decolorat

O culoare de invidiat oferă încredere, dar păstrarea sănătății părului și a culorii acestuia este o sarcină grea. Descoperiți cele mai bune soluții de a vă păstra culoarea părului intactă fără a-l vopsi din nou și implicit, fără a-l mai deteriora din cauza toxinelor prezente în produsele de decolorare și vopsire.
  • Publicat:
4 soluții pentru a readuce la viață părul decolorat
4 soluții de a readuce la viață părul decolorat sursa foto: Pexels

Procesul de colorare al părului poate fi distractiv, dar pe măsură ce timpul trece, culoarea începe să dispară, lăsând un aspect tern. Am pregătit câteva soluții și trucuri pe care le puteți urma pentru ca culoarea părului să arate la fel de proaspătă ca în ziua în care l-ați vopsit, chiar și după săptămâni.

Oamenii cheltuiesc adesea o avere pe serviciile de îngrijire și stilizare. Atât produsele pentru decolorare sau vopsire, cât și pudrele decolorante profesionale ar trebui alese cu atenție. Fie că este vorba despre o schimbare de look acasă, fie la un coafor, decolorarea, retușurile și vopsirea nu sunt procese ieftine. Cu toate acestea, senzația minunată a părului proaspăt vopsit poate dispăre destul de repede. Iată câteva dintre cele mai bune soluții de a vă păstra culoarea părului intactă fără a-l vopsi din nou și fără a-l deteriora:

Cum previi deteriorarea rapidă a culorii părului?

Există o varietate de mici modificări pe care le puteți implementa în stilul de viață pentru a prelungi durata de viață a culorii părului și a preveni decolorarea bruscă a acestuia.

1. Spălați părul cu apă mai rece

Cu toate că este destul de neplăcut, spălarea părului cu apă rece este de mare ajutor în menținerea culorii părului. Apa fierbinte deschide cuticulele părului și permite pigmenților să fie spălați mai repede. Mai mult de atât, apa rece conferă părului un aspect mai strălucitor. În cazul în care locuiți într-o zonă cu apă dură, instalarea unui filtru de apă este esențială în cazul părului decolorat.

2. Spălați părul mai rar

De fiecare dată când vă spălați părul, culoarea părului se estompează. Încercați să vă spălați părul mai rar pentru a păstra culoarea părului un timp cât mai îndelungat cu putință. Ar trebui să vă împrieteniți cu șamponul uscat sau pur și simplu să vă clătiți părul cu apă călduță în cazul în care faceți mult sport și transpirați. Spălarea părului nu mai des de două ori pe săptămână va prelungi durata de viață a culorii.

3. Evitați șampoanele cu conținut de sulfat

Când vă spălați părul, contează tipul de șampon pe care îl utilizați. Șampoanele fără sulfat sunt mult mai blânde pentru părul vopsit și decolorat. Dacă doriți să evitați din pierderea intensității culorii părului, nu utilizați niciodată șampoanele cu sulfați.

4. Uitați de placa de îndreptat părul

Dacă vă doriți o nuanță frumoasă, este timpul să renunțați la aparate termice sau să investiți în aparate de îndreptat care nu vă vor arde părul. Tocmai ați cheltuit mulți bani și timp la coafor pentru a obține culoarea de păr dorită. Nu lăsați ca placa de păr  să vă distrugă podoaba capilară.

5. Părul are nevoie de protecție solară

Razele UV sunt periculoase atât pentru piele, cât și pentru culoarea părului. Nuanțele lucioase capătă rapid un aspect degradat dacă petreceți prea mult timp la soare. Părul roșcat devine portocaliu și arată decolorat și lipsit de vitalitate. Dacă știți că veți petrece mult timp la soare, aplicați un produs de protecție UV pe păr și repetați aplicarea la fiecare câteva ore.

6. Clorul distruge culoarea părului

Clorul poate transforma părul blond în verde, poate decolora părul vopsit și poate estompa culoarea părului mai repede. La ora actuală, există mai multe produse care vă vor proteja părul de clor și îl vor face părul să arate grozav, chiar dacă înotați în piscină frecvent. Amintiți-vă să le aplicați în mod regulat și să spălați clorul de pe păr imediat ce ieșiți din piscină.

Cum reparați părul decolorat?

Trebuie să știți că odată ce părul a trecut prin procesul de decolorare, acesta este deja uscat și deteriorat într-o oarecare măsură. Așadar, trebuie să țineți cont că este foarte vulnerabil la orice substanță chimică și mai ales la căldură.

Uleiurile naturale din componența firelor de păr au dispărut odată cu folosirea unei pudre de decolorat părul sau a altor produse ce au ajutat la acest proces toxic de decolorare. În această situație, este esențială folosirea adițională a produselor cât mai hidratante care închid cuticulele și redau în final un aspect sănătos podoabei capilare.

1. Evitați șampoanele agresive

Acordați o mai mare atenție etichetei care indică lista de ingrediente prezente în componența șamponului. În locul șamponului obișnuit, încercați să alegeți o formulă cât mai naturală, fără sulfați și care să vă curețe părul fără a-l agresa. Evitați orice șampon care conține sodium laureth sulfate sau sodium lauryl sulfate.

2. Renunțați la placa de îndreptat părul și la restul aparatelor termice

Folosirea oicărui tip de aparat de stilizare care implică căldura este interzisă pe părul decolorat, deoarece acestea intensifică deteriorarea deja existentă. Recurgeți la variante naturale și mai puțin dăunătoare părului, astfel încât să aveți un păr frumos și plin de volum într-un timp record.

3. Folosiți balsamuri și uleiuri eficiente

Atât balsamurile intens hidratante, cât și uleiurile de păr sunt două dintre principalele remedii ale părului degradat în urma decolorării. Pe lângă balsamul obișnuit pe care ar trebui să-l folosiți la fiecare spălare, utilizați balsamul fără clătire pe care să-l aplicați în timpul zilei de 2-3 ori. De asemenea, uleiurile de cocos și de jojoba sunt benefice părului deteriorat.

4. Folosiți măștile de păr

Folosiți o mască de noapte de cel puțin 4 ori pe săptămână. Aceasta este asemănătoare cu balsamurilor și conține ingrediente care pătrund în profunzimea firelor de păr.

Surse: allaboutthegloss.com, stylecraze.com, grafixfather.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult