5 motive pentru care încă suferi de acnee!

Acneea este, probabil, una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă adolescenţii în ceea ce priveşte tenul.
  • Publicat:
5 motive pentru care încă suferi de acnee!

Acneea este, probabil, una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă adolescenţii în ceea ce priveşte tenul.

Din păcate însă, în prezent, nu doar adolescenţii se luptă cu problema acneei, ci şi adulţii, care sunt supuşi acestui “risc” chiar şi la vârsta de 40 de ani.

Cum rezolvi aceasă problemă şi care sunt motivele pentru care ai încă acnee?

Te numeri printre cei 50% dintre “ghinionişti”

Ce se întâmplă: conform American Academy of  Dermatology, jumătate dintre femeile din lume suferă de acnee la un moment dat în perioada de după adolescenţă. Această problem este deseori cauzată de fluctuaţiile hormonale, cel puţin în timpul pubertăţii, dar şi în perioada sarcinii, a premenopauzei, a menopauzei sau atunci când schimbi metodele de contracepţie.

Cum arată: acest tip de acnee arată ca nişte chisturi umflate, dureroase şi care par să nu mai treacă. “În timpul tinereţii, acneea “preia” zona T, în timp ce în perioada de vârstă mai înaintată, acneea se extinde pe gât şi piept”, afirmă Jennifer Chwalek, medic dermatolog.

Ce să încerci: ca un remediu rapid, dermatologul tău ar putea să îţi injecteze o soluţie care conţine cortizon şi care poate să calmeze inflamaţia. Totuşi, pentru a preveni această problemă, medicul tău dermatolog ar putea să îţi recomande spironolactonă, un medicament care se administrează pe cale orală şi care blochează hormonii androgeni, responsabili deseori pentru apariţia acneei în cazul adulţilor.

Cauţi elixirul tinereţii

Ce se întâmplă: există o mulţime de produse care promit să prevină şi să trateze semnele îmbătrânirii, dar utilizarea tuturor acestora împreună poate cauza acnee gravă. Cu toate acestea, există numeroase produse anti-îmbătrânire, special create pentru persoanele care suferă de acnee. Caută aceste produse în loc să arunci banii pe o mulţime de creme ineficiente, ba chiar nocive tenului tău.

Cum arată: acneea cauzată de utilizarea incorectă a produselor de înfrumuseţare este mai deasă şi îţi lasă tenul mult mai “strălucitor” (şi nu în sensul bun) decât în mod normal.

Ce să încerci: Dacă ai un ten predispus la acnee, caută produse fără ulei şi utilizează-le PE RÂND. De asemenea, dr. Chwalek recomandă să citeşti cu atenţie eticheta produselor înainte de a le cumpăra şi să le alegi doar pe cele care nu au în compoziţie ingrediente precumv lanolină, squalenă, alcool sau uleiuri, deoarece toate aceste componente pot să agraveze acneea.

Te copleşesc responsabilităţiile de adult

Ce se întâmplă: stresul şi epuizarea sunt cauze ale creşterii nivelului de cortizon şi acest lucru poate să ducă şi la creşterea nivelului de testosteron, toate acestea rezultând în apariţia acneei. De asemenea, dr. Chwalek afirmă că “aceste elemente “anti-stres” pe care le cumperi de la tonomate (sucuri, ciocolată, bomboane, etc) NU îţi sunt de ajutor!

Cum arată: acneea cauzată de stres este puţin mai blândă şi seamănă cu acneea pe care o aveai în adolescenţă: puncte roşiatice şi extreme de enervante, care apar peste tot.

Ce să încerci: unguentele cu peroxide de benzoid şi acid salicilic, “remediul de aur” pentru acneea din timpul adolescenţei pot să fie un remediu destul de dur pentru tenul unui adult. Acestea provoacă adesea uscarea tenului, o problemă majoră pentru femeile care se luptă deja cu lipsa hidratării cauzată de îmbătrânire. Din acest motiv, este recomandat să cauţi produse anti-acnee cu o concentraţie mai scăzută de ingredient active. Şi să mergi la culcare mai devreme!

Ţi-ai cumpărat recent o… oglindă!

Ce se întâmplă: ţi-ai renovat recent baia, ţi-ai cumpărat o oglindă mai mare, ai mai mult timp să analizezi tot ce se întâmplă la nivelul tenului tău, sau pur şi simplu obsesia de a-ţi “deranja” defectele minuscule de pe faţă este acum mai mare. Chwalek spune că pacienţii adulţi au tendinţa de a petrece mai mult timp în faţa oglinzii şi sunt mai susceptibili în a “trata” erupţiile de pe piele, cu propriile ustensile (mâinile) sau de a încerca tot felul de “remedii minune” care nu fac altceva decât să înrăutăţească lucrurile.

Cum arată: inflamaţie, roşeaţă, mâncărime, toate la un loc! Şi pentru că refacerea celulelor din piele încetineşte odată cu înaintarea în vârstă şi tratamentul acestei probleme durează mai mult şi poate să lase cicatrici.

Ce să încerci: Ţine-ţi mâinile departe de faţă!

Nu suferi de acnee!

Ce se întâmplă: vestea bună? Nu ai acnee! Vestea proastă? Este posibil să suferi de dermatită, o boală a pielii destul de comună printre femeile de vârsta mijlocie şi care este deseori confundată cu acneea. Experţii nu au reuşit încă să depisteze ce anume cauzează această problemă, dar apariţia acestui tip de dermatită a fost totuşi legată de utilizarea îndelungată a produselor cosmetice cu steroizi sau alte ingredient iritante.

Cum arată: o iritaţie roşiatică în jurul gurii şi a părţii de jos a feţei. Poate de asemenea să provoace mâncărime sau usturime.

Ce să încerci: dermatologii tratează în general această problemă cu antibiotice sau medicamente anti-inflamatorii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult