5 reguli de bază pentru un păr vopsit perfect

Hairstylistul Cristi Pascu îţi detaliază cinci dintre regulile de care ar trebui să ţii cont atunci când îţi doreşti să îţi schimbi lookul!
  • Publicat:
5 reguli de bază pentru un păr vopsit perfect

Nu întotdeauna se întâmplă ca, atunci când vrei să îţi vopseşti părul, nuanţa finală să fie exact cea pe care o aşteptai.

De vină sunt mai mulţi factori pe care doar specialiştii cu experinţă în domeniu îi cunosc.

Hairstylistul Cristi Pascu îţi detaliază doar cinci dintre regulile de care ar trebui să ţii cont atunci când îţi doreşti să îţi schimbi lookul.

 

5 reguli de vopsire a părului

1. Analiza părului (istoricul). Aflăm de câte ori a fost vopsit părul şi în ce nuanţe. Este indicat să ţinem cont de ce anume s-a mai făcut, pentru a nu ajunge să ardem părul sau să obţinem o cu totul altă culoare.

Spre exemplu, o doamnă cu părul decolorat vrea să şi-l vopsească platinat. S-a decolorat de trei ori până în acel moment pentru că înainte era brunetă. Dacă pune un blond gri, părul se poate arde pe toată lungimea lui sau există riscul să iasă un blond-verzui.

2. Se poate vopsit din deschis în închis. Invers nu. Dacă vreţi totuşi invers, nu o faceţi acasă, ci doar la un hairstylist bun. Riscurile sunt să iasă o culoare neuniformă, nepurtabilă. 

De exemplu, dacă avem părul vopsit negru sau şaten, cu rădăcină crescută în nuanţa naturală, şi aplicăm vopsea în nuanţă deschisă, va ieşi blond la rădăcină, pe lungime portocaliu, iar la vârfuri maron închis aproape de negru.

3. Atenţie la vopsitul părului alb. Dacă părul conţine mai mult de 30% fire de păr albe, obligatoriu în combinaţia vopselei trebuie să avem o bază naturală. Altfel, dacă aplicăm de exemplu roşu direct la rădăcină, pe părul alb, va ieşi un roşu foarte aprins şi în transparenţă. Dacă în acel roşu punem şi şaten mediu, roşul va ieşi perfect. Explicaţia este că părul alb nu prinde culoarea perfect.

4. Alegerea oxidantului. Întotdeauna trebuie să ţinem cont să folosim oxidantul adecvat. Dacă facem o culoare mai închisă, întotdeauna va fi un oxidant mai slab, de 6% sau 3% (pe o scară de la 1,5 la 12).

Când vrem să închidem nuanţa, întotdeauna folosim un oxidant intre 1,5 si 6%, niciodată mai puternic, întrucât culoarea iese mai deschisă decât ce vrei să faci. Dacă vrei să deschizi o culoare, se foloseste oxidant între 6 şi 12% şi, cu cât ne dorim o culoare mai deschisă, cu atât oxidantul va fi mai puternic. De la şaten la blond punem 12%. Dacă vrem şaten deschis, punem 6%.

5. Baza. Trebuie ţinut cont de baza pe care se aplică vopseaua. De exemplu, pe ambalajul vopselei din comerţ ai în spate un paletar. Ai cumpărat şaten, iar, dacă îl pui pe blond sau păr alb, îţi iese mai deschis. Dacă pui pe o culoare mai inchisă, iese mai închis. E logic.

Dacă eşti blondă şi vrei şaten, îţi iei şaten închis. Rezultatele perfecte ies însă la salon, pentru că hairstylistul ştie exact ce proporţii să aleagă, cum să aşeze culoarea şi cât timp o lasă să acţioneze.

Urmărește CSID.ro pe Google News