Ce-i prea mult strică – descoperă 5 semne că folosești prea multă cremă de față. Acneea și pielea „care ține” sunt printre acestea.
Hidratarea este esențială pentru piele, dar ce se întâmplă atunci când exagerăm cu crema de față și o aplicăm în exces? Unele persoane nici măcar nu masează ca să intre crema în piele, ci pur și simplu o aplică în strat foarte gros, lăsând-o așa ore în șir, având falsa impresie că va fi mai eficientă. Nimic mai greșit! Acest exces de cremă nu face decât să înrăutățească acneea existentă sau, dacă nu există această problemă, o poate declanșa, laolaltă cu alte simptome deloc plăcute.
Află mai jos ce semne îți dă pielea când folosești prea multă cremă de față.
Crema hidratantă este ideală pentru persoanele cu ten uscat sau mix, dar este indicată și în cazul celor care se confruntă cu acnee. Cu două condiții: să nu se facă excese și să se aleagă produsul potrivit!
Ingredientele din crema hidratantă ajută la menținerea elasticității pielii, reglează secreția de sebum, iar unele pot chiar să asigure protecție SPF.
Totuși, dacă aplici cremă în strat gros pe față, pielea va absorbi doar atât cât are nevoie, iar excesul nu face decât să adauge un strat suplimentar de „ulei” pe piele, care atrage diverse bacterii și praf care astupă porii. În consecință, ce-i prea mult strică pielea.
Descoperă mai jos 5 semne că folosești prea multă cremă de față.
În loc să îți simți pielea hidratată, moale și catifelată, crema aplicată în exces duce la senzația de piele „tensionată, care strânge, ține”, mâncărimi și crăpături albicioase.
Așadar, dacă simți că pielea „te ține” pe față, ar fi bine să reduci cantitatea de cremă pe care o aplici.
Dacă ai deja o problemă cu excesul de sebum, folosirea cremei hidratante poate spori producția acestuia. Este foarte important să alegi crema potrivită tipului tău de piele – în cazul de față, o cremă hidratantă ușoară și cu proprietăți matifiante – și să o folosești corect, după ce ai curățat bine tenul.
Atenție la cantitate! Ia cu vârful degetului arătător cremă cât un bob de mazăre și aplică pe fiecare zonă a feței (frunte, obraji, nas, bărbie) câte un punctuleț, apoi masează ușor ca să intre bine în piele.
Poate sună ciudat, dar hidratarea în exces duce la uscăciunea pielii. Pe măsură ce suplimentezi pe piele stratul de ulei „artificial” din cremă, producția de ulei natural scade, iar asta duce la uscăciune.
Din nou, este important să alegi produsul potrivit în funcție de tenul tău. Dacă pielea ta este uscată, folosește creme cu vitamina E, acid hialuronic, glicerină sau uree.
Iar dacă pielea ta este grasă, este important să alegi o cremă hidratantă noncomedogenică, deci fără uleiuri – acest lucru garantează faptul că porii nu vor fi astupați.
Printre ingredientele care au efect comedogenic și care nu trebuie folosite de persoanele cu ten gras, cu tendință acneică, se numără: isopropyl isostearate, isopropyl myristate, myristyl myristate, laureth-4, oleth-3, coconut butter/oil, cetylated lanolin, acetylated lanolin alcohol, lauric acid, isopropyl palmitate, isostearyl isostearate, myristyl lactate, stearyl heptanoate, cetearyl alcohol + ceteareth 20, cocoa butter.
Am păstrat denumirile în limba engleză pentru a vă fi mai ușor să le identificați în cazul în care achiziționați creme de pe site-uri din străinătate.
Folosirea în exces a cremei nepotrivite (după cum am explicat anterior) poate duce la înfundarea porilor. Acest surplus de produs favorizează apariția acneei, a punctelor albe și negre.
Așadar, atenție la cantitate, frecvență (crema se aplică dimineața și seara) și la tipul de produs de îngrijire folosit!
Apariția frecventă a leziunilor acneice este un alt semn că folosești prea multă cremă de față. Dacă problema persistă, îți recomandăm să ceri ajutorul medicului dermatolog.
Acneea poate avea diverse cauze, excesul de cremă fiind doar una dintre ele. Alți factori care pot contribui la apariția sau agravarea acneei sunt:
De aceea este esenţial să ceri sfatul medicului dermatolog pentru a-ți oferi cele mai bune soluţii şi o cauză clară a persistenţei acneei.