6 motive pentru care îţi pierzi părul

Părul tău frumos de altădată a devenit o amintire. Acum se rupe tot mai uşor, este subţire şi lipsit de strălucire. Iată de ce te poţi confrunta cu această problemă, mai ales după vârsta de 35 de ani! Află de la Eduard Virag, Ambasador Nioxin România, care sunt principalele cauze ale subţierii şi căderii părului.
  • Publicat:
6 motive pentru care îţi pierzi părul

Părul tău frumos de altădată a devenit o amintire. Acum se rupe tot mai uşor, este subţire şi lipsit de strălucire. Iată de ce te poţi confrunta cu această problemă, mai ales după vârsta de 35 de ani! Află de la Eduard Virag, Ambasador Nioxin România, care sunt principalele cauze ale subţierii şi căderii părului.

„În mod normal, pierdem în jur de 80/100 de fire zilnic, dar atunci când această cantitate creşte, avem un motiv serios de îngrijorare. Este important să acorzi atenţie acestei probleme pentru a lua măsuri cât mai repede posibil,” avertizează Eduard Virag.

Cauze genetice

Moştenirea genetică poate fi de vină dacă te confrunţi cu subţierea şi căderea părului după vârsta de 35 de ani. Dacă ai în familie membri care se confruntă cu aceste probleme, este important să foloseşti tratamente pentru întărirea firului şi regenerarea acestuia.

Stresul

Dacă lucrezi într-un mediu stresant sau ai un stil de viaţă solicitant, podoaba ta capilară va avea de suferit.Orice traumă de natură psihică survenită ca urmare a producerii unui accident rutier, intervenţie chirurgicală, afecţiune severă, teama de îmbătrânire, divorţul, moartea unei persoane apropiate, pierderea locului de muncă  sau chiar o răceală care se întinde pe o perioadă mare de timp poate duce la căderea temporară a podoabei capilare.

Dieta

Persoanele care urmează o dietă cu puţine calorii sau cele care nu consumă suficiente vitamine şi minerale se vor confrunta cu probleme şi la nivelul scalpului şi a părului. Atenţie, consumă mai multe proteine, acestea sunt esenţiale pentru regenerarea şi creşterea firelor capilare. Părul este susţinut în principal din proteine. De aceea, asigură-te că mănânci cel puţin 45 de grame de proteine ​​zilnic, aşa că adaugă în meniul tău carne slabă, peşte etc.

Anumite probleme de sănătate

Afecţiunile tiroidei, dezechilibrele hormonale, sarcina şi menopauza sunt câteva dintre problemele de sănătate care pot fi asociate cu pierderea excesivă a părului.

Medicamentele

Medicamentele tratează diferite probleme de sănătate, însă uneori pot avea efecte secundare nedorite. Printre acestea se numără şi schimbarea texturii părului sau pierderea în exces a firelor.

Mediul înconjurător

Soarele, clima şi poluare pot avea o influenţă majoră asupra sănătăţii scalpului şi a părului. O altă cauză la care trebuie să fii atentă? Expunerea la apă ce conţine clor, minerale şi metale ce afectează structura firului.

Este important să împărţim căderea părului în”fiziologică”, când se răreşte din cauze simple: genetice, nutriţonale – în anemii, spasmofilii, diete brutale hipocalorice sau diete fără proteine, excesul de suplimente necontrolate, stresul şi oboseala cronică, îngrijirea cosmetică greşită sau abuzivă. O numesc fiziologică pentru că, dacă nu aduci materia prima necesară sau dacă bombardezi rădăcina cu hormonii care blochează căderea părului, este normal să pierzi zilnic peste cele 100 de fire admise. Această formă este cel mai uşor de recuperat dacă poţi corecta cauzele şi dacă ajuţi la revigorarea rădacinii’’, spune medicul dermatolog Viviana Iordache.

Una dintre metodele clasice pentru obţinerea volumului este masarea scalpului. O altă soluţie pentru a da părului refresh părului între spălari este şamponul uscat. Acesta absoarbe excesul de sebum şi reîmprospătează coafura.

Urmărește CSID.ro pe Google News