Toate femeile își doresc acel aspect instagramabil, iar de cele mai multe ori părul oferă cele mai mari bătăi de cap atunci când încerci din greu să-l aranjezi. Petreci ore în șir în fața oglinzii încercând să-ți coafezi părul cu aparate de ondulat, dar în final constați că ai depus atâta efort degeaba, din cauză că buclele tale nu rezistă. Buclele se lasă atât de mult încât părul tău devine drept și lipsit de volum chiar înainte de a-ți face apariția la restaurant sau la evenimentul la care ai fost invitată.
Te întrebi de ce buclele tale nu rezistă? Descoperă motivele care ar putea să te surprindă și să-ți ofere informația necesară, astfel încât buclele tale să reziste până la finalul zilei.
Au apărut multe aparate speciale pentru ondularea părului, iar calitatea acestora contează dacă dorești un aspect frumos și cât mai de durată. Calitatea aparatului este importantă atunci când îți coafezi părul. Schimbă vechiul aparat cu unul mult mai performant, din ceramică. Foarte multe femei cred că aparatul de ondulat trebuie să aibă o temperatură cât mai ridicată pentru a oferi rezultatele mult așteptat, dar adevărul nu este acesta. Dacă ai firul de păr gros, va trebui să setezi o temperatură mai ridicată a aparatului de ondulat, spre deosebire de persoanele care prezintă un fir de păr subțire. Chiar și așa, nu folosi o temperatură mai mare de 300 de grade.
Pregătirea corectă a părului înainte de procesul de ondulare este foarte importantă, poate chiar mai importantă decât proces în sine. Un truc care ar putea fi de mare ajutor în ceea ce privește rezistenta buclelor tale este folosirea unui produs cu putere de menținere a coafurilor. Nu uita să aplici un astfel de produs ori de câte ori dorești să-ți ondulezi părul cu un ondulator special. Aplică-l înainte de a începe ondularea și nu uita de protecția termică. Cu siguranță un păr ars este ultimul lucru pe care ți-l dorești.
Dacă ai un păr des, este necesară separarea șuvițelor înainte de a începe procesul de ondulare. Dacă nu faci asta, riști să rămâi cu mici secțiuni de păr neondulate, care vor face ca look-ul tău final să arate lipsit de onduleuri și de volum, chiar dacă nu este așa. Ondulatorul nu va reuși să aplice întreaga căldură în cazul în care secțiunea de păr este mult prea groasă, iar din această cauză rezultatele nu vor fi pe măsura așteptărilor tale.
Când îți ondulezi părul de jos în sus, partea de jos a părului primește cea mai mare parte a căldurii. Acest lucru înseamnă că buclele tale sunt ceva mai vizibile și mai intense în partea de jos, ceea ce îngreunează părul aflat aproape de scalp și face ca buclele să cadă mai repede. Asigură-te că știi tehnica corectă de ondulare a părului, astfel încât să te poți bucura de rezultate cât mai spectaculoase și de lungă durată.
Buclele au nevoie de răcire pentru ca aspectul și rezistența lor să fie de invidiat. După fiecare șuviță ondulată, asigură-te că păstrezi suvița în palmă, până când aceasta se răcește complet. În acest fel nu riști ca buclele tale să capete un aspect lăsat. Pentru un plus de rezistență, aplică puțin fixativ.
Părul proaspăt spălat este mult prea fin pentru a menține onduleurile părului pentru un timp îndelungat. Ondulează-ți părul în a doua sau a treia zi după ce acesta a fost spălat. Dacă vrei ca acesta să fie proaspăt spălat, aplică un șampon uscat înainte de a folosi ondulatorul pentru un plus de volum.
Desigur, nimeni nu iese din casă cu bucle proaspăt realizate și fără a fi aranjate corespunzător. Cu toate acestea, nu trebuie să folosești o perie pentru a potoli aspectul intens al buclelor. O perie trage buclele în jos mult prea mult, în timp ce folosirea unui pieptene cu dinți largi sau doar degetele le despart fără a exagera. De asemenea, este recomandat să îți apleci capul, imediat după ce ai terminat de ondulat și să scuturi buclele de la rădăcina părului. Acest lucru nu numai că dă volum, dar oferă buclelor tale elasticitate.
Surse: theeverygirl.com, edit.sundayriley.com, realsimple.com