7 tips-uri pentru un par de nota 10

Nu-l clati cu apa fierbinte, foloseste apa cat de rece o suporti.
  • Publicat:
7 tips-uri pentru un par de nota 10
7 tips-uri pentru un par de nota 10

Vine vara, bine-mi pare, parul meu e ca o floare… aaa, pardon… e putin cam rar, nu mai straluceste ca pe vremuri, cand nu il vopseam, iar varfurile sunt tocite. Ce e de facut? Iata cateva ponturi care te ajuta sa ai un par impecabil!

Spala-l ori de cate ori e nevoie. Nu astepta sa se implineasca o saptamana de la ultima sampo­nare, chiar daca ai auzit ca numai asa poti sa-ti tii in frau excesul de sebum. Specialistii recomanda 2-3 spalari pe saptamana, acest obicei nu dauneaza nici firului de par, nici scalpului.

Dupa ce ti-ai vopsit parul, nu te spala pe cap 3 zile. Chiar daca se ingrasa si nu-l mai suporti! Stilistii spun ca acest interval, imediat dupa vopsire, este decisiv pentru fixarea culorii.
 
Nu-l clati cu apa fierbinte, foloseste apa cat de rece o suporti. La temperaturi inalte apa deterioreaza cuticula firului de par, acesta devenind fragil si usor de rupt. De asemenea, nu-l pieptana cand e ud!
 
Ajutor, raman fara par! Stai linistita, nu chelesti daca iti cad zilnic, in medie, 100 de fire. Tot ce depaseste aceasta cantitate s-ar putea sa aiba cauze patologice, dar mai e pana la chelire. Ai timp sa mergi la medic sau sa-ti iei suplimentele nutritive.

Fierul si proteinele intaresc parul. Dietele sarace in cele doua ele­mente se reflecta in mod vizibil si asupra podoabei capilare, care incepe sa isi piarda volumul si stralucirea. Fierul si proteinele opresc caderea firelor de par si le fortifica, redand viata parului tern.

Foloseste o masca, balsam ori serum regenerator o data pe saptamana daca obisnuiesti sa-ti intinzi parul cu placa, sa-l coafezi cu foehnul sau cu ondulatorul.
 
Mai lung de-atat nu-mi creste?! Nu ai avut niciodata parul mai jos de mijloc desi nu ai mai bagat foarfeca in el de la Revolutie? Ei bine, asta e lungimea maxima pana la care iti creste tie parul, este determinata genetic, difera de la persoana la persoana si tine de ciclul de dezvoltare al fiecarui folicul in parte.

Citeste si Alimentele si matreata
                De-a fir a par

Foto: SHUTTERSTOCK

Urmărește CSID.ro pe Google News