8 greșeli care îți îmbătrânesc tenul și provoacă petele pigmentare

Greșeli de îngrijire a tenului care accentuează fotoîmbătrânirea pielii și apariția sau accentuarea petelor pigmentare.
  • Publicat:
  • Actualizat:
8 greșeli care îți îmbătrânesc tenul și provoacă petele pigmentare
Greșeli de îngrijire a tenului

Vinovatul numărul unu în caz de îmbătrânire prematură, riduri și pete pigmentare este în aceași timp cel mai bun prieten al omului: soarele! Acesta acționează asupra pielii noastre în toate anotimpurile, nu doar vara, cum am putea crede. Și da, soarele își lasă amprenta pe chipul nostru și ne îmbătrânește pielea chiar și atunci când nu intenționăm să ne bronzăm.

Tu folosești fotoprotecție? Crede-ne pe cuvânt: cea mai mare parte a femeilor vor spune un hotărât DA, însă unele nu știu că avem nevoie de protecție solară și când afară este înnorat, și iarna, cu sau fără zăpadă!

Iată ce greșeli de îngrijire a tenului se fac frecvent, din neatenție, neglijență, necunoaștere, comoditate sau nepăsare. Aceste scăpări accentuează fotoîmbătrânirea și petele pigmentare:

  1. Neglijăm fotoprotecția în timpul iernii

Fotoprotecția se aplică și iarna, deși ni se pare că soarele nu mai este la fel de puternic. Este nevoie de factor de protecție solară mai ales când peste tot se așază un strat de zăpadă, care reflectă și amplifică lumina.

  1. Aplicăm incorect crema de protecție solară

Toate cremele de acest fel se aplică atent pe piele cu 20-30 de minute înainte de a ieși la soare. Dacă începem să aplicăm cremă cu SPF exact în momentul ieșim la lumina naturală, trebuie să știm că ea devine activă după cca 30 minute; până atunci astrul zilei ne poate arde pielea în voie

  1. Nu reînnoim aplicarea cremei sau loțiunii SPF

Dacă stăm afară câteva ore bune și mai ales dacă facem sport, dacă facem efort, transpirăm și ne udăm pielea, dacă facem schi sau înotăm, indicat este să aplicăm un nou strat de cremă SPF.

  1. Nu alegem corect modul de protecție solară

Unele persoane consideră că un produs de machiaj cu SPF, precum de exemplu o pudră cu SPF aplicată dimineața când ne facem machiajul este suficientă pentru a asigura protecția solară pentru întreaga zi indiferent câte ore petrec în aer liber.

Alegem o cremă cu un SPF foarte mic chiar dacă urmează să petrecem mai multe ore în soare pe motiv că vrem să ne și bronzăm puțin.

  1. Nu curățăm bine pielea

Pentru a evita petele pigmentare este important să curățăm bine amestecul de transpirație, sare, apă, care se formează la suprafața pielii. Acesta acționează ca un soi agent coroziv, care lovește exact în zonele ridate. Pe scurt, transpirația se strecoară prin șanțurile pielii, favorizând apariția zonelor de arsură solară care în timp devin pete pigmentare.

  1. Nu respectăm toate indicațiile tratamentelor cosmetice

Dacă folosim peelinguri sau facem tratament de epilare a părului facial, nu ar trebui să ieșim imediat în soare, fără protecție suplimentară.

  1. Folosim incorect unele produse cosmetice

Cremele de noapte se folosesc… noaptea! Dacă folosim în timpul zilei, la soare, creme de noapte sau creme care conțin retinol, fără să aplicăm protecție suplimentară, avem toate șansele să dezvoltăm pete hiperpigmentare. Atenție și la aplicarea cremelor și loțiunilor autobronzante.

Există produse cosmetice împotriva petelor hiperpigmentare, iar acestea trebuie folosite corect. De exemplu serul Melaclear ISDIN, un ser corector de ultimă generație, rolul lui este să reducă aspectul petelor relaționate cu hiperpigmentarea și să aducă mai multă luminozitate tenului. Acesta se aplică numai câteva picături de ser pe zonele afectate, iar în același timp se recomandă să eviți expunerea la soare și să utilizezi produse pentru protecție solară cu SPF foarte înalt. Nu folosi un produs contra petelor pigmentare în timp ce vrei să te bronzezi considerând ca acesta va anula efectul soarelui de hiperpigmentare a pielii.

  1. Ne demachiem incorect

Resturile de farduri sau de fond de ten creează zone de neuniformitate chiar dacă se aplică apoi crema de prrotecție solară.

 

Sigur, vei spune, nu e adevărat, eu nu fac niciuna dintre greșelile acestea și totuși m-am umplut de pete! Da, și asta este perfect posibil, deoarece și îmbătrânirea tenului și petele pot avea cauze hormonale sau pot să țină de factori genetici. Majoritatea dintre noi însă nu conștientizăm în mod continuu faptul că ne expunem mai des decât credem unor raze solare foarte puternice fără să avem o protecție corectă. Ca să te ferești de îmbătrânire, ferește-te de greșelile de mai sus și mai ales folosește produsele de protecție solară potrivită.

Urmărește CSID.ro pe Google News